Svoju popularnost tajice su stekle prije svega zahvaljujući udobnosti i jednostavnosti koja je prvotno bila namijenjena za odlaske u sportske dvorane. Trendovi su ih pak zanimljivim krojevima i privlačnim printevima vratili na ulice, no svaki modni stručnjak ovom odjevnom komadu, ukoliko je nošen poput hlača dodjeljuje veliki minus

Razlog velikom modnom 'NE' za tajice nošene kao hlače su neprivlačni prizori tijela. Naime ispod tanašnog pamučnog materijala neizbježne su nepravilnosti, pri čemu stražnjica izgleda spuštena, celulitne rupice naglašene, a prednji dio intimne zone vrlo neugledan.

>>5 trendova koje želimo zauvijek zaboraviti

Mlada glumica Rumer Willis crne obične tajice kombinira uz gležnjače na potpeticu i kratku majicu, pa iako je njezino tijelo skladno definirano sve neizbježne mane koje naglašavaju tajice poništavaju dobar izgled. Primjer istoga je tijelo Kim Kardashian kojoj su tajice omiljeni odjevni komad sveprisutan u njezinim javnim istupima.

Kao i kod svakog odjevnog komada tako i kada je riječ o tajicama postoje određena pravila kako ih nositi bez greške i izbjeći modni neukus:

1.
Postoji razlika između tajica proizvedenih za sportsku dvoranu napravljenih od tankih materijala i čija je svrha da ne opterećuju tijelo. Takve nisu poželjne u dnevnim kombinacijama, za njih su predviđene tajice od čvrstih gustih materijala.

2. Birate li model tajica s printom, pazite na šarenilo uzorka jer one ističu višak kilograma.

3. Kako bi izbjegli etiketu neukusa tajice kombinirajte uz suknje, tunike i XXL majice i veste. Na ovaj način ispunjena je njihova osnovna uloga modnog dodatka, a ne ključnog dijela garderobe.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju