Trodnevna modna manifestacija koja je Zagrebački velesajam pretvorila u glamurozan i modno osviješten kutak grada je završena. Fashion.hr za proljeće/ljeto 2012. zatvorila je revija Martine Felje za Dove, a slavne žene su pistom prošetale svoje najljepše JA

Fashion.hr je kao šećer na kraju treće i posljednje večeri pokazao reviju 'Nas dvije' Martine Felje za poznati beauty brand Dove. Pistom su prošetale afirmirane i njegovane žene s njihovim 'odrazima' - majkama, kćerima i nerazdvojenim poslovnim partnericama.

>> Iva Balaban: Mini haljina za lijepu trudnicu

>> Druga večer Fashion.hr-a u znaku Aleksandre Dojčinović

Odlično raspoložene dame iz javnog života podigle su atmosferu pomalo uspavane treće modne večeri i svojom zaigranošću odlično predstavili modele dizajnerice koja odijeva holivudske zvijezde.

Na pisti Fashion.hr-a predstavili su se Additive Collection by Igor Galaš, Rio Woman Collection by Mrvoš te Rio Man Collection by Klarić, Branka Donassy, modni dvojac eNVy room te slovensku reviju SQUA.

Doajenka hrvatske mode Branka Donassy otvorila je završnu večer s kolekcijom u kojoj se mogu naći svi dnevni modeli potrebni u garderobi. Kolekcija je izrađena od posebnih prirodnih materijala, lana i pamuka inovativnih struktura s naročitim završnim tehnološkim obradama te mat ili sjajnim vodoodbojnim premazima. Takvom obradom postignuti su zanimljivi vizualni efekti, ali i izuzetna odjevna kvaliteta.

Kolekcija Rio Man Collection by Klarić nastavlja se na prethodnu kolekciju, što tonalitetom u bojama kolekcije, što krojem koji je prilagođen industrijskoj proizvodnji i masovnoj proizvodnji. Kolekcija Zorana Mrvoša za Rio donosi elegantne haljine, tunike i široke hlače, te predlaže smeđu, bijelu i tamno plavu kao boje koje će se nositi sljedeće sezone.

Fantastičan modni dvojac eNVy room prikazao je iznimno ženstvenu kolekciju koja obiluje neonskim bojama. U novoj kolekciji prevladavaju duge i kratke haljine, duge i kratke. No, novost je ta da su Nikica Ivančević i Vjeko Franetović unutar kolekcije ubacili i pokoju haljinu iz basic, jeftinije linije, pa tako pomirili dnevno i večernje.

Additive collection Arena add Galaš obiluje pastelnim, svijetlim i pješčanim tonovima u ravnim dekonstruktivnim elementima i pomacima u kroju gdje se jedna haljina može nositi u nekoliko varijanti i na nekoliko načina.

Iznenađenje večeri bila je vrlo zanimljiva revija slovenske grupe dizajenera pod imenom Squat koji su prikazali kolekciju u crnoj i bijeloj boji s dodatcima sive i zlatne. Kombinirali su različite vrste materijala, poput vune i laganih tkanina te stvorili vrlo zanimljive odjevne predmete, pomalo čak i avangardne.

DOVE revija 'Nas dvije' by Martina Felja pokupila je apsolutne ovacije publike. Osmišljena je u skladu s image kampanjom Dove Fashion.hr-a koja prikazuje beskonačna lica žene kao vječnu inspiraciju u različitim refleksijama, odrazima.

Jedna prosječna modna večer podsjetila nas je kako prilikom potrage za dobrim komadima slobodno možemo posegnuti za domaćim imenima te biti fashionistice u hrvatskim proizvodima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju