U novoj sezoni Anamarija Brkić uspješno spaja urbanu liniju i urbane motive te nakon dugo vremena ljubiteljicajima njezinog modnog izričaja nudi i zanimljive torbe

Dosljedno istražuje teksturirane jednobojne materijale, a prvi put i svilu, odnosno vunu protkanu konkretnim šarenim nitima.

Osim za suknje olovka-kroja, efektnim materijalom koristi se i kod trapez hlača te tako dodatno naglašava njihov haute boho dojam.

Linije kojima se bavi ponovno su čiste, sa čestim asimetričnim intervencijama i minuciozno obrađenim detaljima.

I dalje s finom senzualnošću, konstrukcijski se usredotočava na izduženu siluetu, što ipak ne znači da je posve izbacila volumen kao jednu od ključnih ideja.

Pleteninu i pamučne košulje spaja u jedinstvene komade pa ispod vesti, tunika i haljina proviruju ušiveni slojevi tkanina koji aludiraju na spoj različitih odjevnih predmeta u jednome, a dizajnerica time naglašava višeslojnost kao glavni element kolekcije.

Asimetrično krojene tunike tako su 'produžene' mini-skunjama, a ispod kratkih hlača od vunenog buklea proviruju džepovi decentno ukrašeni aplikacijama.

Upravo su aplikacije s blagim rokerskim utjecajem još jedan motiv kolekcije jeseni i zime 2011. Dizajnerica ih katkad ubacuje diskretno, tek kao nenametljiv detalj, a katkad upadljivije kako bi njima naglasila komad nakita, odnosno remena na haljini. Katkad ih i dodaje na svilu, bukle ili kašmir čime stvara potpuno novu tkaninu.

Čipka se, s druge strane, pojavljuje tek kroz citate. i to u vidu printeva na vunenom štofu te kao motiv na raznobojnim naušnicama od inoksa koje su, uz pletene kožne narukvice, dominantni komadi aktualne linije nakita.

>> FOTO: Jesu li podvezice preopasne za hrvatske cure?

Nakon nekoliko sezona stanke, uz kolekciju su ponovno dostupne i pripadajuće torbe, nastale u suradnji s dizajnericom Majom Srkulj.

Uz modele pisma, u liniji torbi 'Maja za A'marie' pojavljuju se i dnevne varijante na kojima su aplicirani detalji u tkaninama iz upravo predstavljene kolekcije odjeće.

Nova kolekcija jesen/zima 2011/12 dostupna je u A’marie trgovini Gundulićeva 19, Zagreb.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju