Godinu za godinom, iz sezone u sezonu, plisirana suknja nameće se kao apsolutna vladarica naših street style kombinacija. Kada su u pitanju suknje, plisirani modeli bez sumnje su najtraženiji i najpopularniji. Zahvaljujući plisiranim naborima, te su suknje dovoljno efektne da vizualno malo razigraju klasične dnevne kombinacije, a istovremeno dovoljno elegantne i zanimljive za večernja ili svečanija izdanja.

Galerija Boohoo, 7,91 EUR Pieces, 17,90 EUR New Yorkeer, 19,99 EUR +18 Stradivarius, 22,99 EUR

Upravo ih zbog njihove svestranosti i prilagodljivosti kombinacijama različitih stilova žene toliko vole. Mogu izgledati vrlo formalno, a po potrebi i ležerno.

Nema obuće s kojom ih ne možemo kombinirati jer će sjajno izgledati uz sve - od balerinki, mokasinki, gležnjača i tenisica do salonki, sandala i ostalih modela.

Kraljica proljetnih kombinacija: 12 ideja kako nositi plisiranu suknju Plisirana suknja u street style kombinaciji - 1 Plisirana suknja u street style kombinaciji - 12 Plisirana suknja u street style kombinaciji - 11 +10 Plisirana suknja u street style kombinaciji - 10

Japanski dizajner Issey Miyake zaslužan je za popularnost plisiranih odjevnih komada. Eksperimentirao je s raznim tehnikama plisiranja tijekom osamdesetih u sklopu rada na svojim standardnim kolekcijama, a onda je plisirane komade 1993. godine izdvojio u zasebnu legendarnu liniju Pleats Please.

H&M, 34,99 EUR H&M, 34,99 EUR (Foto: H&M)

Umjesto plisiranja materijala Miyake se koristio tehnikom plisiranja odjeće, a proces bi započinjao izradom odjevnog komada dva do tri puta većeg od njegove planirane veličine.

Zatim je slijedilo precizno presavijanje, glačanje, uvezivanje te završno obrađivanje nabora u toplinskoj preši, a rezultat su trajno plisirani odjevni komadi koji se ne gužvaju i nikad ne gube svoj originalni oblik.

Zavirite u našu galeriju i razgledajte modele plisiranih suknji koje smo pronašli za vas u ponudi brojnih modnih brendova.

Mango, 39,99 EUR Mango, 39,99 EUR (Foto: Mango)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju