Iako su praktični, proizvodi poput tampona ili jednokratnih uložaka nisu najprikladniji za korištenje tijekom boravka na plaži, kupanja u moru, bazenima ili spa-centrima.

Zbog oslabljene moći upijanja, sa svakim ih doticajem s vodom treba mijenjati, dok predugo ostavljeni tampon u rodnici može uzrokovati razvoj infekcije rodnice.

Rješenje ovakvim ljetnim problemima nalazi se u menstrualnoj čašici, koja posljednjih godina postaje sve popularnija tema ženskih razgovora. Čašica Mooncup napravljena je od hipoalergenog materijala - mekog medicinski čistog silikona. Ne sadrži lateks, izbjeljivače, kemijski spoj BPA (bisphenol A) ili umjetne boje, pa je zato pogodna i za žene koje imaju osjetljivu sluznicu.

Dok tamponi zbog svog sastava mogu isušiti sluznicu i ispuštati vlakna, menstrualna čašica Mooncup ne remeti pH ravnotežu sluznice, prikuplja tekućinu, a ne upija je te oznakama za količinu tekućine omogućuje praćenje menstrualnog krvarenja.
Menstrualna čašica Mooncup, 220 kn Menstrualna čašica Mooncup, 220 kn (Foto: Mooncup)
Može zadržavati čak tri puta veću količinu tekućine od tampona, što je čini dugotrajnijom i upotrebljivom i u danima jačeg krvarenja. Potpuno je diskretna i zbog jednostavnog održavanja dovoljno je posjedovati samo jednu čašicu. Preporučeno je prazniti je svakih 4 do 8 sati, isprati ispod mlaza mlake vode i ponovno umetnuti.

Čašice Mooncup dolaze u dvije veličine: veličina A preporučena je za žene starije od 30 godina i koje su imale vaginalne porode, a veličina B namijenjena je djevojkama mlađima od 30 godina koje nisu rodile vaginalno. Mogu se nabaviti u svakoj ljekarni u Hrvatskoj te ostalim prodajnim mjestima koja možete pronaći na službenoj stranici brenda.

Saznajte više o tome kako se koristi menstrualna čašica i zašto je ona dobra alternativa tamponima ili ulošcima.
Mooncup menstrualna čašica sve češće je dio ženskih torbica Mooncup menstrualna čašica sve češće je dio ženskih torbica (Foto: Mooncup)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju