Hodanje je najjednostavniji način fizičke rekreacije, a i samo pola sata hodanja dnevno može učiniti puno za zdravlje, kao i za mršavljenje. Uz jedan trik hodanjem možete izgubiti i 20 posto više kalorija nego inače.

Brzo hodanje odličan je način tjelovježbe i izgaranja kalorija, no istraživanje američkog Sveučilišta Ohio otkrilo je da postoji još bolji način da nabijete kondiciju, očvrsnete mišiće, istopite kalorije i smršavite.

Hodanje je najjednostavniji način fizičke rekreacije, a i samo pola sata hodanja dnevno može učiniti mnogo za zdravlje, kao i za mršavljenje.

Naime, mijenjate li brzinu hodanja, možete potrošiti 20 posto više kalorija nego kada hodate ujednačenim ritmom. Mijenjanje brzine hodanja, opisuju znanstvenici, djeluje poput stiskanja papučice gasa, a svaka promjena ritma hodanja zahtijeva i jači rad nogu.

U istraživanju ispitanici su mijenjali brzinu hodanja na pokretnoj traci. Kada su pokušavali hodati brže ili sporije od brzine kretanja pokretne trake, trošili su više kalorija. Pročitajte i 7 zakona skidanja kilograma hodanjem bez ijednog posjeta teretani.

Hodanje Isplati se! Što se dogodi u tijelu ako poslije večere šetate samo 15 minuta?

Hodanje Što se dogodi u tijelu ako dnevno prohodate samo 800 metara više?

Osim mijenjanja brzine hodanja, savjetuju stručnjaci, za bolji učinak hodanja možete se poslužiti i drugim sitnim trikovima: hodajte s ruksakom na leđima, s utezima na nogama, hodajte radeći krivulju, a ne samo po ravnoj liniji i slično. Saznajte i kako prehodati 1,5 kilometara bez izlaska iz doma.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju