Mural austrijskog umjetnika Robina Ambramovića posvećen svim djevojakama grada Siska nakon potresa je ostao gotovo neoštećen, a taj prizor privukao je ovih dana i pažnju fotografa Pixsella.

Galerija Mural posvećen djevojkama grada Siska gotovo neoštećen u potresu - 3 Mural posvećen djevojkama grada Siska gotovo neoštećen u potresu - 4 Mural posvećen djevojkama grada Siska gotovo neoštećen u potresu - 5 +1 Mural posvećen djevojkama grada Siska gotovo neoštećen u potresu - 2

Radi se o jednom od najljepših murala u gradu Sisku imena "Soul", koji je nastao 2016. godine u sklopu festivala Re: Think. Ubrzo nakon što je napravljen, mural je uništen, ali, srećom, autor je bio poseban gost istog festivala i iduće godine pa je obnovio oštećeni mural, koji je sada izdržao i razorni potres.

Fotografije koje ponovno pokazuju veliko srce Hrvatske Hvala vam, dobri ljudi! Fotografije koje ponovno pokazuju veliko srce Hrvatske

Učenici Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku održali su koncert kako bi skupili novce za popravak škole koja je oštećena u potresu - 2 "Zajedno za glazbenu": Učenici zasvirali ispred škole u Sisku za pomoć njezinoj obnovi

Kako se navodi na stranici sisak.hr, inspiraciju za portret koji se nalazi na kružnom toku na ulazu u Sisak umjetnik je dobio iz brazilske medijske kampanje pod nazivom "Why Not?" (Zašto ne?)  iz 2010. godine.

Ideja te kampanje, a onda i murala bila je poigravanje s prepoznatljivim muškim portretima u 20. stoljeću kako bi kod promatrača osvijestili pitanje "Zašto ne?".

Jedina poruka iza ovog murala je, dakle, upravo ta sveprisutna ženska snaga, u ovom slučaju toliko moćna da preobrazi prepoznatljivu mušku figuru u žensku, navodi se na stranici.
Mural posvećen djevojkama grada Siska gotovo neoštećen u potresu - 4 Mural je rad umjetnika Robina Ambramovića (Foto: Edina Zuko/PIXSELL)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju