Međunarodni dan zaštite životinja obilježava se 4. listopada. Prigodni edukativni program u organizaciji Grada Zagreba, Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba i udruge Prijatelji životinja održat će se u subotu 8. listopada u parku uz jezero Bundek.

Građane od 10 do 16 sati očekuju raznovrsne edukacije o odgovornoj brizi za kućne ljubimce te odnosu prema divljim životinjama.

Terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba otkrit će što se sve nalazi u njezinu vozilu. Zainteresiranim građanima pokazat će opremu koja se koristi za spašavanje ljubimaca i divljih životinja. Tu su raznovrsni spremnici, mreže, sajle i konopci.

Pas mješanac 10 razloga zbog kojih su psi mješanci posebniji od čistokrvnih pasa  

Hvatači iz Dumovca pojasnit će i zašto je važno na intervencijama nositi čvrstu obuću, zaštitnu radnu odjeću te rukavice. Prepričat će i s kakvim se sve životinjama u Zagrebu susreću. Često spašavaju vrane, golubove, šišmiše i ježeve, no u njihovim se rukama znaju naći i egzotični kućni ljubimci poput iguana i pitona. U prvih devet mjeseci ove godine iza njih je već oko 2500 intervencija.

Sklonište iz Dumovca na Bundeku će imati i dječji kutić. Tamo će djecu podučavati brizi za pse te ih upoznavati s nekoliko štenaca koji traže udomitelje. U Skloništu svoje ljude trenutačno čeka 120 pasa i 40 mačaka.

Uz Sklonište iz Dumovca u subotu će se na Bundeku predstaviti udruge koje se bave zaštitom životinja. Prijatelji životinja organizirat će Vege piknik na kojem će građanima predstaviti veganska jela.

Mačić U Skloništu Dumovec svoje ljude trenutačno čeka 120 pasa i 40 mačaka (Foto: Sklonište Dumovec)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju