U srijedu, 17. srpnja dm je Hrvatskom forumu protiv raka dojke Europa Donna uručio donaciju u vrijednosti od 223.568,16 kuna.

 Ovu je donaciju uplatama kotizacija osiguralo 15.000 trkačica i malih trkača dm ženske utrke održane u lipnju ove godine. Prikupljena sredstva omogućit će daljnji rad udruge Europa Donna Hrvatska koja podiže svijest žena o raku dojke, i to za jedan od programa koji provodi - besplatnu psihološku pomoć za osobe oboljele od raka dojke i članove njihovih obitelji.

„dm ženska utrka više je od same utrke, ona pokazuje trajnu opredijeljenost dm-a na brigu o zdravlju, aktivnom načinu života, ali i društveno odgovornom djelovanju. Raduje nas što su naši kupci prepoznali važnost ovog događanja i zato im 15.000 puta hvala što su se pridružili dm ženskoj utrci te uplatom kotizacija podržali rad Europa Donne Hrvatska. Ovom suradnjom dm želi podsjetiti kako je važno voditi računa o sebi i svom zdravstvenom stanju“, istaknula je članica Uprave dm-a Gordana Picek.

Suradnja Europa Donne Hrvatska i dm-a započela je u lipnju 2017. godine u sklopu šeste dm ženske utrke, a od tada do danas dm je uz pomoć građana prikupio više od 635.000 kuna za udrugu Europa Donna Hrvatska kako bi i dalje mogla pružati podršku našim sugrađanima.

PR PR

„Od srca zahvaljujemo dm-u koji već treću godinu pruža značajnu podršku u našem djelovanju i pomaže našim sugrađanima. Do sada smo sredstva koja smo prikupili uz pomoć dm-a namijenili kupovini aparata za intraoperativno zračenje koji olakšava tijek liječenja oboljelima jer pacijent već nakon nekoliko dana može biti u krugu obitelji i na radnome mjestu. Ove ćemo godine prikupljena sredstva uložiti u daljnje pružanje psihološke podrške oboljelima i njihovim najbližima, i to putem individualne podrške psihologa, ali i grupama podrške za žene oboljele od raka dojke“, istaknula je predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska, doc. dr. sc. Vesna Ramljak, prim. dr. med.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju