Naftalan, zemno mineralno ulje, svrstavamo u prirodne ljekovite čimbenike, a naftalan koji primjenjujemo u preparatima Naftalan kozmetike dobiva se obradom naftalana, jedinstvenog oblika tzv. naftenske nafte, koja ima ljekovita svojstva.

 U svom dugogodišnjem stručnom radu liječnici Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalan uspješno su razvili postupke tretiranja kožnih bolesti, kao što su psorijaza, atopijski dermatitis, kontaktni dermatitis, alergijski dermatitis, seboroični dermatitis, ihtioza, sklerodermija, prurigo, lichen, itd, te nakon opeklina. Osim terapija naftalanskih kupki koje se provode u liječilištu, 2010. godine pokrenuta je i proizvodnja Naftalan kozmetike namijenjena kao pomoć kod suhe, crvene, nadražene i problematične kože.

PR PR

Naftalan kozmetika - Hrvatski proizvodi jedinstveni u Europi
Jedinstveni naftalanski preparati bogati su mineralima naftalanskog ulja koje smiruje nadraženu kožu i vlasište, potiču regeneraciju kože, popravljaju njenu strukturu te čuvaju obrambeni mehanizam kože. Preparati su pogodni za sve vrste i tipove kože, naročito za osjetljivu, iziritiranu, oštećenu i crvenu kožu.

Naftalan krema, Naftalan krema s ureom, Naftalan ulje i Naftalan šampon koriste se zajedno ili pojedinačno. Mogu se koristiti na svim dijelovima tijela. Radi poboljšanja efekta naftalana, i krema i ulje mogu se koristiti u okluzijama s prozirnom prijanjajućom folijom. Time se postiže efekt saune, pore se otvaraju i naftalan dublje prodire u kožu, čime se poboljšava njegov učinak. Takve okluzije posebno se preporučuju za vlasište, i preporuka je da se drže najmanje 2 sata (po mogućnosti cijelu noć). Nakon toga kosu oprati Naftalan šamponom. Naftalan krema s ureom vrlo je hidratantna, te hrani, vlaži i pomaže suhoj i problematičnoj koži povratiti ravnotežu i redovite funkcije.

PR PR

PR PR

Naftalan kozmetički preparati primjenjuju se svakodnevno bez nekih posebnih ograničenja.

Za kupnju Naftalan preparata kliknite OVDJE.

Dosadašnjim iskustvom i višegodišnjim praćenjem u bolesnika na kojima je primijenjena naftalanoterapija nije došlo do poremećaja hematoloških i biokemijskih nalaza.

Kod psorijaze i ostalih "suhih" dermatoza, bitno je da koža ne bude suha, pa se uz korištenje prepapata od naftalana preporučuje i korištenje neke neutralne kreme, losiona ili mlijeka za tijelo, koji bi dodatno hidratizirali kožu.

PR PR

Kako u preparatima nema kortikosteroida, mogu ga koristiti i djeca nakon 3. godine života.

Naše preparate možete kupiti u našoj prodavaonici u Ivanić-Gradu, možete ih naručiti telefonski, putem naše web stranice, Facebook profila, u prodavaonicama dm-a ili u odabranim ljekarnama diljem Hrvatske.

PR PR

 


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju