Nova godina je pred vratima, a na samom kraju 2022. odlučili smo se prisjetiti svih mirisnih noviteta koji su nas obradovali u proteklih 12 mjeseci. Među novim mirisnim miljenicima, skupa s vama, odabrat ćemo najbolji.

Galerija Libre Le Parfum (Yves Saint Laurent) Prada Paradoxe Maison Francis Kurkdjian 724 +7 Chanel Paris-Paris

U našoj galeriji i u nastavku teksta izdvojili smo 15 parfema koji su se pojavili kao noviteti na policama parfumerija u 2022. godini. Nakon što ih dobro proučite, u našoj anketi koja se nalazi na kraju teksta dajte glas onom parfemu koji je po vama ispred svih i zaslužuje titulu najboljeg novog parfema u 2022. godini.

YSL Libre Le Parfum

Libre Le Parfum predstavlja eksploziju mirisa u bočici i to je najintenzivnija, najmoćnija i najsenzualnija verzija kultnog mirisa Libre. U ovu su odvažnu novu verziju mirisa vrsni parfumeri Anne Flipo i Carlos Benaïm (IFF) dodali intenzivne i tople začinske note koje pojačavaju prepoznatljivi miris senzualnog cvijeta naranče i hladne lavande.

Dame koje su već isprobale miris kažu da je jedan od onih na račun kojih se cijeli dan dobivaju komplimenti. Opisuju ga i savršenim mirisom za hladniji dio godine koji je jednostavno lijep.

Libre Le Parfum (Yves Saint Laurent) Libre Le Parfum (Yves Saint Laurent) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Prada Paradoxe

Ovaj avangardni prepoznatljivi miris osmišljen je na temelju bezvremenskog buketa bijelog cvijeća i dolazi u kultnoj, ali neočekivanoj trokutastoj bočici te tako obuhvaća sve paradoksalne dimenzije mirisa i ličnosti.

Gornje note mirisa čine kruška, mandarina i bergamot, u sredini su cvijet naranče, esencija nerolija, neroli i jasmin sambac, a bazne note čine burbonska vanilija, bijeli mošus, amber i benzoin.

Dame koje vole ovaj miris kažu da im se svidio na prvu. Opisuju ga riječima dugotrajan, sočan, cvjetni, ženstven i nimalo dosadan.

Prada Paradoxe Prada Paradoxe (Foto: PR)

Maison Francis Kurkdjian 724

Ova blistava, živahna i ugodno zarazna parfemska voda poziva vas da živite u harmoniji s gradom. 724 miris nudi potpuno apstraktnu olfaktornu temu sastavljenu od nijansi bijele čije se teksture preklapaju u energičnom, tekućem ritmu. U gornjim notama osjeća se svjež, nedefiniran urbani akord.

Osjećaj je to čiste, energizirajuće svježine poput one koja izvire iz njujorških praonica rublja u zoru dana, formiranog od bergamota iz Italije i okomitosti aldehida sa sofisticiranim, blago metalnim, šumećim aspektima.

U srcu ove vertikalne arhitekture leži prozračna aura koju prenosi buket cvijeća strukturiran jasminom absolute iz Egipta, slatkim graškom i pajasminom. U baznim notama ovaj svemir bjeline prepušta se opojnom, utješnom osjećaju zahvaljujući akordu sandalovine i bijelog mošusa.

Maison Francis Kurkdjian 724 Maison Francis Kurkdjian 724 (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Lancôme Oui, La Vie est Belle

Deset godina nakon slogana La Vie est Belle (Život je lijep) Lancôme je obnovio svoj bezvremenski manifest sreći uz riječi: Oui, La Vie est Belle (Da, život je lijep).

Gornje note mirisa čine malina, bergamot i ružičasti papar, u sredini su ruža i ylang-ylang, dok bazu čine slatke note, iris i pačuli. Svi oni spojeni su u čarobnoj bočici.

Dame koje su već isprobale ovaj miris kažu da se radi o predivnoj, na neki način odrasloj verziji originala u koju se lako zaljubiti. Miris je otmjen, a posebno dobro funkcionira u svečanim prigodama.

Juliette Has A Gun Magnolia Bliss

Mir u bočici riječi su kojima njegovi kreatori opisuju ovaj miris. Cilj je bio u teškim vremenima kroz koja prolazimo stvoriti dozu blaženstva. Ova cvjetna kompozicija magnolije u koju su upletene i slasna nota šljive mirabelle i osvježavajuća esencija bergamota u tome je i uspjela.

Ljubiteljice parfema kažu da je njegov miris ugodno iznenađenje. Radi se o lijepom, razigranom, proljetnom mirisu koji će dodatno uljepšati proljetne dane.

Narciso Rodriguez For Her Musc Noire Rose

Ovaj cvjetno-jantarni miris za žene još je jedan od onih koji je stigao na vrijeme da nam uljepša 2022. godinu. Gornje note su šljiva, bergamot i ružičasti papar, u sredini su mošus, ruža i tuberoza, a bazna nota je vanilija.

Ako se pita njegove ljubiteljice, u ovoj bočici spojeno je sve što u parfemu traže, pa je mnogima u najkraćem roku postao zaštitni znak. Lagan je, ženstven i očaravajući - kao stvoren za svaki dan.

Giorgio Armani Sì Passione Éclat

Ovdje se radi o novoj snažnoj i blistavoj interpretaciji prepoznatljivog mirisa Sì. Parfemska voda Sì Passione Éclat utjelovljuje odvažno i moderno izdanje ženstvenosti te prenosi živu snagu strasti koja unosi žar u život i daje mu svrhu. U prepoznatljivoj crvenoj bočici spojeni su crni ribiz i kalabrijski bergamot, zatim majska i damaščanska ruža, a tu su i bijeli mošus i vanilija s Madagaskara.

A kakav je ovaj miris damama koje su ga isprobale na svojoj koži? Kažu da se radi o predivnom mirisu u koji se zaljubljuje na prvi pogled, a koji podsjeća na proljetna jutra. Mnoge su ga zato već uvrstile na popis omiljenih proljetnih parfema.

Chanel Paris-Paris

Doživjeti Paris-Paris znači pronaći se u Parizu Gabrielle Chanel, u bezvremenskom gradu punom života, autentičnog karaktera i modernog duha. To je Pariz naših snova: neponovljiv stil Parižanki, ležerno jutro provedeno na terasi kafića, miris kroasana...

Kako bi uhvatio sve to u bočicu mirisa, Olivier Polge koristio je raskošnu damaščansku ružu, ružu puna karaktera koja otkriva mnoštvo aspekata, naglašenu svježim citrusnim akcentima s pojačanom oštrinom ekstrakta ružičastog papra te elegantne baze egzotičnog pačulija.

Chanel Paris-Paris Chanel Paris-Paris (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Killian Angels' Share Anniversary Edition

Gornja nota ovog mirisa je konjak, u sredini su hrast, cimet i mahuna tonke, dok bazu čine vanilija, praline i sandalovina.

Prema riječima dama koje su ga probale, radi se o mirisu kao stvorenom za blagdanski prosinac. Opisuju ga riječima nevjerojatan i sofisticiran te dodaju da je ovo jedan od mirisa u koje ćete se lako zaljubiti.

Angels' Share Anniversary Edition (Killian) Angels' Share Anniversary Edition (Killian) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Zadig&Voltaire - This is Her! Vibes of Freedom

Gornje note čine kruška i božur, u sredini ovog mirisa su jasmin i ruža, dok bazu čine kesten i šlag. Ako se pita ljubiteljice ovog mirisa, radi se o savršenom spoju i mirisu zbog kojeg će vas na ulici zaustavljati s pitanjem "Koji to parfem nosiš?".

Samo nekoliko kapljica bit će dovoljno da se osjećate kao kraljica, a miris će se posebno svidjeti vječnim romantičarkama.

Guerlain La Petite Robe Noire Eau De Parfum Intense

Ovaj miris oda je ruži i obavija vas profinjenim, zaraznim mirisom u kojem se voljeni cvijet stapa s notama borovnice i maline. Dašak bergamota zajedno s bijelim mošusom i drvenastom sandalovinom te pačulijem stvara nezaboravan miris.

Sofisticirani miris inspiriran je neponovljivim pariškim stilom i oda je ljubavi i slobodi te utjelovljenje elegancije i stila.

Guerlain La Petite Robe Noire Eau De Parfum Intense Guerlain La Petite Robe Noire Eau De Parfum Intense (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Mugler Alien Goddess Intense

Ovaj upečatljivi, jantarno cvjetni miris u gornji notama ima kosos i bergamot, sredinu čine jasmin i čaj od jasmina, dok su bazne note vanilija, benzoin i drvo kašmira. Prema riječima jedne obožavateljice ovog mirisa, to je jedini parfem za koji dobije komplimente baš svaki put kad ga nosi.

Miris je sladak, ugodan, topao, očaravajući, a posebno će oduševiti ljubiteljice kokosa.

Mugler Alien Goddess Intense Mugler Alien Goddess Intense (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Givenchy L'Interdit Eau de Toilette

Ovaj miris oda je smjeloj ženstvenosti. Cvjetno jantarni miris u gornjim notama ima krušku i bergamot, u sredini su tuberoza, cvijet naranče i jasmin sambac, dok su u bazi vanilija, pačuli, ambroksan i vetiver.

Žena nanosi parfem Znate one žene koje uvijek mirišu dobro? Ovo su njihove tajne

Dame koje ga vole kažu da je čista desetka. Miris je ovo s kojim ćete, kažu, uvijek dobivati komplimente. Ističe se, divan je, zanimljiv, snažan, sofisticiran, elegantan i intrigantan. Sve su ovo riječi koje za opisivanje mirisa koriste njegove najveće obožavateljice.

Givenchy L'Interdit Eau De Parfum Givenchy L'Interdit Eau De Parfum (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Chloé Nomade Naturelle Eau de Parfum

Ovaj ženstveni miris prema riječima njegovih tvoraca odražava potragu za slobodom i novim susretima. U sredini parfema su gurmansko srce jasmina i frezija. Gornje note čine datulje i mirabel, dok bazu čine vanilija, sandalovina i hrastova mahovina.

Parfem Jako nosivi i elegantni: 10 parfema stvorenih za žene rođene u znaku strijelca

Dame koje vole ovaj miris kažu da ga najbolje opisuju riječi topao i ugodan, ali u isto vrijeme tropski. Miris je zato kao stvoren i za zimu i za ljeto.

Chloé Nomade Naturelle Eau de Parfum Chloé Nomade Naturelle Eau de Parfum (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Valentino Valentino Donna Born In Roma Coral Fantasy

Parfem je ovo koji osvaja nježnom i profinjenom mirisnom kompozicijom i kao stvoren je za nošenje svaki dan. Ovaj cvjetni miris prema riječima tvoraca stvoren je za moderne dame kod kojih dodatno ističe njihovu senzualnost. U srcu parfema su jasmin i ruža, kivi i naranča čine glavu, a mošus bazu.

Parfem Upečatljivi i tako dobri: 10 parfema stvorenih za žene rođene u znaku škorpiona

Dame koje vole ovaj miris kažu da jednostavno miriše predobro. Osim što je savršen za svaki dan, kao stvoren je za topliji dio godine.

Valentino Valentino Donna Born In Roma Coral Fantasy Valentino Valentino Donna Born In Roma Coral Fantasy (Foto: Internetska stranica proizvođača)

U anketi u nastavku odaberite vama omiljeni parfem s popisa.

Najbolji novi miris po mom mišljenju je...

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju