Bračni savjetnik, terapeut Jeff Guenther iz Portlanda, na svojim društvenim mrežama redovito dijeli savjete parovima, ali i zaključke do kojih je došao na temelju odrađenih terapija.

Tako je sa svojim pratiteljima podijelio i tri najčešća razloga zbog kojih završavaju duge veze. Razloge je izdvojio na temelju onoga što je on čuo i vidio u radu s parovima.

1. Nestanak malih stvari

U nekom trenutku parovi prestanu raditi male stvari koju su ih zbližavale, što može biti ozbiljan udarac za vezu.

Nema više komplimenata, nema više flerta, manje je dodirivanja i kvalitetnog vremena. Kao da ste postali cimeri koji se susreću na hodniku, objasnio je terapeut i dodao da u takvim situacijama jaz između partnera postaje toliko velik da im se čini preteškim popravljati stvari ili su možda već emocionalno krenuli dalje.

2. Gomilanje neriješenih problema

Previše je neriješenih svađa, svađa u kojima se isti problem nastavlja javljati bez rješenja ili popravka, što dovodi do ogorčenosti, prijezira i emocionalne iscrpljenosti.

To znači da čak i kad se dogodi najmanji problem, vi pomislite evo ga opet i zatvorite se i povučete. U tim trenucima pokušaj popravka ili rješenja problema čini vam se kao preveliko emocionalno putovanje, kaže terapeut.

3. Udaljavanje

S vremenom ste se udaljili, što u vezi može dovesti do neočekivanih promjena.

Prema riječima terapeuta, kao pojedinci se razvijamo tijekom vremena i nadamo se da ćemo se razvijati na načine zbog kojih ćemo i dalje odgovarati jedno drugome. Međutim, to se ne događa uvijek. Ponekad se interes, uvjerenja i potrebe partnera razvijaju u različitim smjerovima, što u konačnici može dovesti do nekompatibilnosti. Prekid tada ne mora nužno biti nečija krivnja i često je nepredvidiv.

Bračni par Desetogodišnje istraživanje potvrdilo da muškarci u braku žive duže, ali vrijedi li to i za žene?

Chandler i Monica - srodne duše Ovo su godine u kojima većina ljudi pronađe svoju srodnu dušu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju