Bijela vjenčanica s dugim šlepom tradicionalni je i čest izbor mnogih dama za izgovaranje sudbonosnog da kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu. No neke žene za taj dan žele biti drugačije te iznenaditi svojom pojavom.

Galerija Neke slavne dame iznenadile su svojim odabirom vjenčanice Najčudnije \ Najčudnije \ +7 Raquel Welch udala se u končanoj mini haljini

Marilyn Monore iznenadila je mnoge kada se 14. siječnja 1954. pojavila pred Gradskom vijećnicom San Francisca u tamnosmeđem kostimu kako bi se udala za Joea DiMaggioa.

I dok su jedni ostali zatečeni ovakvim izborom, drugi su zaključili kako se holivudska diva samo pridržavala nepisanih svadbenih pravila gdje je mladenkama dozvoljeno nošenje bijelog samo jednom u životu. Marilyn je to, naime, bio drugi brak, a bijelu haljinu nosila je na prvom vjenčanju kada je imala svega 16. godina.

Sarah Jessica Parker u dramatičnoj haljini Zaca Posena - 6 Sarah Jessica Parker: Greška na vlastitom vjenčanju koju si glumica ne može oprostiti

Za pravila nije marila Raquel Welch koja se za Patricka Curtis udala 1967. godine u Parizu u bijeloj končanoj mini haljini iako joj je to bio drugi brak. Mini haljina netradicionalni je izbor za koji se odlučila i Rita Willson kada je 1988. godine izgovarala sudbonosno da Tomu Hanksu.

Sarah Jessica Parker se zavjetovala na vječnu ljubav Matthewu Brodericku u raskošnoj crnoj haljini Morgane La Fey, a crna je boja bila odabir i Kristen Bell.

Američka glumica i njezin odabranik Dax Shepard otkrili su medijima da će se oženiti tek kada SAD legalizira brak među osobama LGBT zajednice. Kada se to doista dogodilo, holivudski par odmah je pohitao do prvog matičara. Ona je na sebi imala crnu majicu i hlače.

Na ljestvicama čudnijih vjenčanica svih vremena često se nalazi i haljina Keire Knightley u kojoj se udala u svibnju 2013. godine. Slavna Britanka za ovu je priliku odabrala vintage koktel-haljinu Chanela koja bi "prošla“ kao tradicionalni izbor da ju već nije nosila na nekoliko crvenih tepiha prije samog vjenčanja.

Kakve su sve neobične kreacije slavne dame birale za dan svojeg vjenčanja, provjerite u našoj fotogaleriji.

Najčudnije \ Keira Knightley svoju je vjenčanicu nosila na crvenom tepihu prije vjenčanja i nakon izgovaranja sudbonosnog da (Foto: Profimedia.hr / Guliver / Coverimages / Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju