Provedene su brojne ankete na temu seksualnog zadovoljstva, a među njima su najčešće one o najboljim i najgorim pozama u seksu. Vjerovali ili ne, izgleda da se i žene i muškarci slažu po pitanju toga koja zaslužuje prvo mjesto u potonjoj kategoriji.

Naime, mnoga istraživanja pokazala su da oba spola najmanje vole famoznu pozu 69. To je poza u kojoj partneri jedno drugome simultano pružaju oralno zadovoljstvo, a kritičari je opisuju kao vrlo kompliciranu, teško izvedivu i ne pretjerano ugodnu.

Par u krevetu 1111 žena otkrilo: Poza u seksu koju stvarno ne volimo

Naoko nebitni fizički čimbenici poput razlike u visini partnera veoma utječu na izvedbu. Oba spola također kažu kako je vrlo teško fokusirati se na pružanje zadovoljstva partneru u trenutku kada primate zadovoljstvo. I godine utječu na popularnost ove poze pa je tako mlađi ispitanici vole više od starijih.

Rasprava o ovoj temi povela se i na popularnoj platformi Reddit, a mišljenja ženskih i muških korisnika pokazala su da, unatoč razvikanosti, ova poza zapravo uopće nije popularna.

Par u krevetu "Stojeće tačke": Poza u seksu koja ženama garantira veliko zadovoljstvo

1. Ni sama ne znam što točno mislim o njoj, ali recimo da je volim samo s pravim partnerom. Može biti dobra, ali sva tijela si međusobno ne odgovaraju.

2. Stvarno nisam fan. Teško je u isto vrijeme i davati i primati.

3. Moje iskustvo pokazalo je da netko uvijek izvuče deblji kraj i ostane nezadovoljen u ovoj pozi. Koja je onda njezina svrha? Oralni seks u klasičnoj pozi je bolji, onda sam barem siguran da sam zadovoljio partnericu.

4. Smeta mi logistika u pozi 69. Ja se jednostavno ne mogu koncentrirati dok mi žena pruža oralac, a ne želim da djeluje kao da se ja odbijam potruditi oko nje.

5. Nije mi ugodno u toj pozi i točka. Ne mislim pritom na neugodnu zbog tijela nego mi je sam položaj tijela u toj pozi nekako neugodan, pogotovo zbog toga što je moj partner viši od mene i onda se uvijek moram nekako neprirodno rastezati. Hvala, ali ne hvala.

Prakticirate li pozu 69?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju