Provedene su brojne ankete na temu seksualnog zadovoljstva, a među njima su najčešće one o najboljim i najgorim pozama u seksu. Vjerovali ili ne, izgleda da se i žene i muškarci slažu po pitanju toga koja zaslužuje prvo mjesto u potonjoj kategoriji.

Naime, mnoga istraživanja pokazala su da oba spola najmanje vole famoznu pozu 69. To je poza u kojoj partneri jedno drugome simultano pružaju oralno zadovoljstvo, a kritičari je opisuju kao vrlo kompliciranu, teško izvedivu i ne pretjerano ugodnu.

Par u krevetu 1111 žena otkrilo: Poza u seksu koju stvarno ne volimo

Naoko nebitni fizički čimbenici poput razlike u visini partnera veoma utječu na izvedbu. Oba spola također kažu kako je vrlo teško fokusirati se na pružanje zadovoljstva partneru u trenutku kada primate zadovoljstvo. I godine utječu na popularnost ove poze pa je tako mlađi ispitanici vole više od starijih.

Rasprava o ovoj temi povela se i na popularnoj platformi Reddit, a mišljenja ženskih i muških korisnika pokazala su da, unatoč razvikanosti, ova poza zapravo uopće nije popularna.

Par u krevetu "Stojeće tačke": Poza u seksu koja ženama garantira veliko zadovoljstvo

1. Ni sama ne znam što točno mislim o njoj, ali recimo da je volim samo s pravim partnerom. Može biti dobra, ali sva tijela si međusobno ne odgovaraju.

2. Stvarno nisam fan. Teško je u isto vrijeme i davati i primati.

3. Moje iskustvo pokazalo je da netko uvijek izvuče deblji kraj i ostane nezadovoljen u ovoj pozi. Koja je onda njezina svrha? Oralni seks u klasičnoj pozi je bolji, onda sam barem siguran da sam zadovoljio partnericu.

4. Smeta mi logistika u pozi 69. Ja se jednostavno ne mogu koncentrirati dok mi žena pruža oralac, a ne želim da djeluje kao da se ja odbijam potruditi oko nje.

5. Nije mi ugodno u toj pozi i točka. Ne mislim pritom na neugodnu zbog tijela nego mi je sam položaj tijela u toj pozi nekako neugodan, pogotovo zbog toga što je moj partner viši od mene i onda se uvijek moram nekako neprirodno rastezati. Hvala, ali ne hvala.

Ankete

(9737) Prakticirate li pozu 69?

rezultati povratak glasova881
rezultati

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju