Ah ta zaboravnost! Koliko nam je puta samo zakomplicirala život i učinila nas frustriranima. Jedan od načina da ne zaboravljamo je da zapisujemo, ali što kada baš u tom trenutku ne možemo zapisati? Tada nam je dobra sposobnost pamćenja itekako dobrodošla, a osim toga pamćenjem treniramo mozak i održavamo ga u formi. Na sreću postoji jednostavan način kako da zapamtite baš sve što želite

Zaboravljanje nam svima nekad zakomplicira život, pa onda razbijamo glavu zašto nismo zapisali ili na drugi način zabilježili ono što ne želimo zaboraviti.

Evo jednog svakodnevnog primjera:

Želite li zauvijek zapamtiti pin kartice zapitajte se 'Koji je pin moje kartice?' i odgovorite na glas

Večer prije vidjeli ste na internetu tekst koji vam je važan za posao i rekli si 'Ma do jutra ću zapamtiti na kojoj stranici sam ga našla'. No slijedeće jutro nema šanse da se sjetite!

Kako doskočiti ovom problemu? U trenutku kada nađete tekst na stranici koju želite zapamtiti dignite glavu od računala i zapitajte se 'Na kojoj stranici sam našla tekst o tome i tome?' Na glas odgovorite i iduće jutro skakat ćete od sreće jer ste zapamtili.

Istu metodu koristite i za pamćenje gomile drugih svakodnevnih stvari, broja parkirnog mjesta u garaži (Na kojem broju sam parkirala auto?), pina kartice, imena osobe koje vam je bitno da zapamtite, itd.

I zapamtite da odgovor uvijek izgovorite na glas jer su tada šanse da ćete ga memorirati maksimalne.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju