Gotovo nestvarna i nadrealna, i u Parizu je proletjela jedna godina obilježena s nekoliko lockdowna i mnogo restrikcija. Proljeće je ponovno stiglo. Proljeće nije briga što pandemija još traje, ne može njega ništa zaustaviti, zna proljeće da je sada njegovo vrijeme i pokazat će opet svu svoju raskoš u obliku bujnih, procvjetalih krošanja i prizora koji ostavljaju bez riječi. A Pariz je najljepši i najčarobniji upravo u proljeće.

Galerija Proljeće u Parizu Proljeće u Parizu Proljeće u Parizu +4 Proljeće u Parizu

U njegovim ljepotama ovih dana uživa i Emily Taubert, fotografkinja i dizajnerica koja se prije dvije i pol godine iz Brisbanea preselila u Pariz, grad koji je jedna velika umjetnička galerija na otvorenom, kako ga opisuje.

Pandemija je zatvorila muzeje i galerije, zaustavila je izložbe, koncerte i sva ona događanja koja hrane um i dušu, ali kako Emily kaže, umjetnost i ljepota pronalaze se u svakom kutku Pariza, pa tako i u njegovim parkovima i vrtovima. Proljeće u Parizu Proljeće u Parizu (Foto: Emily Taubert)

Prošle godine proljeće je prošlo uglavnom nezapaženo jer je Pariz prolazio kroz prvi lockdown i vrijeme koje smo mogli provoditi vani bilo je ograničeno. Sada se čini kao da prvi put doživljavamo plavo nebo i obilje ružičaste cvatnje. Proljeće je također postalo savršen prikaz osjećaja promjene na vidiku. Mislim da svi sa sjetom sanjarimo o 'starom' Parizu, ali znamo da naša poslijepodneva na sunčanim terasama uskoro ponovno stižu, opisuje Emily kako ovih dana izgleda Pariz.

Proljeće u Parizu Proljeće u Parizu treba doživjeti Foto: Emily Taubert

Ipak, najbolje će to prikazati njezine fotografije jer riječi često nisu dovoljne da bi opisale ovaj romantičan grad. Eh, kada bismo mogli, otputovali bismo da osobno vidimo taj Pariz u proljeće, ali pariški parkovi i vrtovi još uvijek su pusti i putovanja će još morati pričekati. Fotografije Emily Taubert - 3 Ukradeni trenutak s pariškog balkona koji je postao fotografija za pamćenje

U starom normalnom pariške ulice u ovo doba godine vrvjele bi turistima, znatiželjnicima koji žele doživjeti proljeće u najromantičnijem gradu na svijetu, diviti se najraskošnijim krošnjama cvjetova trešnje, popiti kavu na sunčanoj terasi...

Proljeće u Parizu Proljeće u Parizu (Foto: Emily Taubert)

Jednom kada ćemo to ponovno moći, moramo posjetiti i botanički vrt Jardin des Plantes za koji Emily kaže da izgleda predivno u proljeće i ima najimpresivnija, stara stabla cvjetova trešnje. Preporuča i druga mjesta na otvorenom, popularna među stanovnicima i turistima.

Jardin du Palais Royal popularno je mjesto za popiti kavu i relaksirati se pokraj fontane ili ispod drveća magnolije. Ali neka od najljepših mjesta su mali, uvučeni trgovi za koja znaju samo lokalni stanovnici - Square Gabriel Pierne smješten iza Francuskog instituta jedan je od njih i izgleda poput oblaka od ružičastog cvijeća u proljeće, otkrila nam je fotografkinja Emily Taubert.

Prvom prilikom pronaći ćemo jedan takav trgić i "glumiti" da smo prave Parižanke - i stvoriti uspomenu za čitav život.

Proljeće u Parizu U praznim pariškim vrtovima ljepota prirode još više dolazi do izražaja (Foto: Emily Taubert)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju