Povezanost psa i čovjeka traje već 40.000 godina i pas je bio prva životinja koju je čovjek pripitomio. Danas postoji više od tristo pasmina pasa, a jedna pasmina drži prvo mjesto kao najpopularnija.

Galerija Štene Zlatni retriver Engleski buldog +4 Štene bigla

Labrador retriver najpopularnija je pasmina na svijetu, a čak i oni koji nisu toliko slabi na pse, raznježit će se kad ugledaju ovog ljepotana. Pasmina je uzgojena za fizički rad, odnosno za skupljanje predmeta u vodi, pa se, uz zlatne retrivere, najčešće koriste u terapijske svrhe te kao psi vodiči i psi tragači.

Ovi predragi psi staložene, tople i izrazito prijateljski nastrojene naravi vrlo umirujuće djeluju na čovjeka, izuzetno su odani, inteligentni i laki za treniranje. Najsretniji su kada su u društvu čovjeka i pravi su primjer tvrdnje da je pas jedino biće koje vas voli više nego što voli sebe. Slavan je i po svojoj inteligenciji, privrženosti, empatiji, strpljenju i otmjenosti, zbog čega je idealan kućni ljubimac za obitelji s djecom.

Slatki umiljati pas 10 znakova kojima vam pas poručuje da vas voli

Labradori retriveri su i samouki psi – promatraju ponašanja ljudi i ponavljaju ih. Unatoč tome što su prilično veliki (u visinu narastu do 55 centimetara, a teže od 30 do 45 kilograma), sretni su i u manjim domovima, ali ih je potrebno dovoljno šetati.

Štene boksera Izgled vara: Pet pasmina koje izgledaju strašno, a zapravo su prave maze

Štene irskog setera Uvijek spremni za akciju: Deset pasmina pasa koji pucaju od energije

Za pripadnike ove pasmine pune ljubavi nitko nije stranac. Prijateljski su raspoloženi prema svima, a entuzijastično su nastrojeni i prema aktivnostima poput plivanja, hvatanja loptica, pomaganja ljudima s tjelesnim poteškoćama i upoznavanja novih psećih prijatelja.

Deset "antistres" pasmina koje na ljude djeluju poput tablete za smirenje Štene francuskog buldoga Zlatni retriver Štene labrador retrivera +7 Bokser

Lista deset najpopularnijih pasmina pasa na svijetu:

1. Labrador retriver

2. Njemački ovčar

Štene njemačkog ovčara Njegovo pseće veličanstvo: 7 zanimljivosti o njemačkim ovčarima

3. Zlatni retriver

4. Buldog

5. Bigl

6. Pudl

7. Francuski buldog

Slika nije dostupna Francuski buldozi: Neodoljivi veseljaci koje opisuju kao idealne pse

8. Bokser

9. Jorkširski terijer

10. Rotvajler

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju