Povezanost psa i čovjeka traje već 40.000 godina i pas je bio prva životinja koju je čovjek pripitomio. Danas postoji više od tristo pasmina pasa, a jedna pasmina drži prvo mjesto kao najpopularnija.

Galerija +0 Francuski buldog

Labrador retriver najpopularnija je pasmina na svijetu, a čak i oni koji nisu toliko slabi na pse raznježit će se kad ugledaju ovog ljepotana. Pasmina je uzgojena za fizički rad, odnosno za skupljanje predmeta u vodi, pa se, uz zlatne retrivere, najčešće koriste u terapijske svrhe te kao psi vodiči i psi tragači.

Ovi predragi psi staložene, tople i izrazito prijateljski nastrojene naravi vrlo umirujuće djeluju na čovjeka, izuzetno su odani, inteligentni i laki za treniranje.

Najsretniji su kada su u društvu čovjeka i pravi su primjer tvrdnje da je pas jedino biće koje vas voli više nego što voli sebe. Slavan je i po svojoj inteligenciji, privrženosti, empatiji, strpljenju i otmjenosti, zbog čega je idealan kućni ljubimac za obitelji s djecom.

Labradori retriveri su i samouki psi – promatraju ponašanja ljudi i ponavljaju ih.

Unatoč tome što su prilično veliki (u visinu narastu do 55 centimetara, a teže od 30 do 45 kilograma), sretni su i u manjim domovima, ali ih je potrebno dovoljno šetati.

Za pripadnike ove pasmine pune ljubavi nitko nije stranac. Prijateljski su raspoloženi prema svima, a entuzijastično su nastrojeni i prema aktivnostima poput plivanja, hvatanja loptica, pomaganja ljudima s tjelesnim poteškoćama i upoznavanja novih psećih prijatelja.

Francuski buldog Deset malih pasmina koje nisu na glasu kao nervozni peseki

Štene francuskog buldoga Deset antistres pasmina koje na ljude djeluju poput tablete za smirenje

Ljestvica deset najpopularnijih pasmina pasa na svijetu:

1. Labrador retriver

2. Njemački ovčar

3. Zlatni retriver

4. Buldog

5. Bigl

6. Pudl

7. Francuski buldog

8. Bokser

9. Jorkširski terijer

10. Rotvajler

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju