Kraljica Elizabeta II. bit će pokopana u ponedjeljak u dvorcu Windsor, a na posljednjem oproštaju od voljene majke prvi uz kraljičin lijes bit će i njezina najstarija djeca, kralj Charles III. i princeza Anne. Bit će to dan prepun emocija, ali i uspomena koje su Charles i Anne tijekom života stekli uz svoju majku.

Galerija Kralj Charles III. i princeza Anne najstarija su djeca kraljice Elizabete II. i princa Filipa - 9 Kralj Charles III. i princeza Anne najstarija su djeca kraljice Elizabete II. i princa Filipa - 11 Kralj Charles III. i princeza Anne najstarija su djeca kraljice Elizabete II. i princa Filipa - 10 +9 Kralj Charles III. i princeza Anne najstarija su djeca kraljice Elizabete II. i princa Filipa

Britanska kraljica Elizabeta II. i princ Filip vjenčali su se 1947. godine, a tijekom braka dobili su četvero djece, sinove Charlesa, Andrewa i Edwarda te kćer Anne. Kao najstariji i s dobnom razlikom od nepune dvije godine, Charles i Anne posebno su vezani, a tako je bilo i tijekom djetinjstva, kada su nastale njihove brojne zajedničke fotografije.

Kralj Charles III. i princeza Anne najstarija su djeca kraljice Elizabete II. i princa Filipa - 11 Fotografija na kojoj kraljica Elizabeta pomaže princezi Anne da se popne kroz prozor (Foto: Profimedia)

Jedna od fotografija za pamćenje snimljena je upravo u dvorcu Balmoral u Škotskoj, u kojem je kraljica Elizabeta preminula u 97. godini. Simpatični, slatki trenutak zabilježen fotoaparatom 1952. godine prikazuje dvogodišnju princezu Anne kako se pokušava popeti kroz prozor dvorca dok joj mama pruža ruku kako bi joj pomogla. Četverogodišnji Charles za to vrijeme stajao je na drugom prozoru znatiželjno promatrajući hoće li se njegova sestrica uspjeti popeti.

Kralj Charles III. i princeza Anne najstarija su djeca kraljice Elizabete II. i princa Filipa - 6 Kralj Charles III. i princeza Anne najstarija su djeca kraljice Elizabete II. i princa Filipa (Foto: AFP)

Kraljica Elizabeta sa smiješkom na licu pokušavala je podići svoju kćerkicu, a je li se malena Anne i uspjela popeti, nije zabilježeno na fotografijama, no nadamo se da jest!

Ljubav koja je trajala 75 godina: 15 najnježnijih fotografija kraljice Elizabete II. i princa Filipa Ljubav kraljice Elizabete II. i princa Filipa - 2 Ljubav kraljice Elizabete II. i princa Filipa - 3 Ljubav kraljice Elizabete II. i princa Filipa - 4 +11 Ljubav kraljice Elizabete II. i princa Filipa - 5

Princ Filip i kraljica Elizabeta II. Priča iza fotografije na kojoj se kraljica Elizabeta II. hihoće pored princa Filipa

Fotografija je to koja u obiteljskom albumu britanske kraljevske obitelji sigurno ima posebno mjesto jer pokazuje da su kralj Charles i princeza Anne bili vesela, nestašna i zaigrana djeca, baš kao i sva druga, bez obzira na svoje kraljevsko porijeklo.

Kralj Charles III. i princeza Anne najstarija su djeca kraljice Elizabete II. i princa Filipa - 8 Kralj Charles III. i princeza Anne najstarija su djeca kraljice Elizabete II. i princa Filipa (Foto: AFP)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju