Svaki znak horoskopa ima neku svoju osobinu, "slabost" za koju ne želi da je drugi znaju. A kada se nađe u situaciji da bi mogao biti razotkriven, pribjegava laganju. No nekad je dobro da se suočimo sa samima sobom i priznamo svoje slabosti jer ih svatko ima i nitko ne smije od nas očekivati da budemo savršeni.

 

Ovan će često slagati da nije uzrujan i da se ne ljuti, Bik da nije ljubomoran, a Ribe da mogu sve same prebroditi. Svi smo mi ljudi od krvi i mesa i zapravo o ovakvim stvarima ne bismo trebali lagati već se hrabro i otvoreno suočiti sa samima sobom, priznati svoje mane i nesigurnosti i pokušati ih riješiti.

Koje su to najčešće laži koje znakovi horoskopa izgovaraju?

Ovan: Smiren sam i ne ljutim se
Izuzetno temperamentan znak, Ovan vrlo lako plane, ali ne želi da drugi znaju kako ponekad ne može kontrolirati svoje osjećaje ljutnje i uzrujanosti. No umjesto da to krije, bilo bi bolje da poradi na kontroliranju vlastite temperamentnosti i malo je ublaži.

Ponos je Lavu važniji od ičega i vrlo će teško priznati da ga je netko ili nešto povrijedilo. Držat će to u sebi, nabaciti osmijeh i stav pun samopouzdanja i ljudima lagati da je prebolio

Bik: Nisam ljubomoran
Bik želi ostaviti dojam samopouzdanja pa priznati da je ljubomoran za njega isto kao da prizna poraz. A istina je da je Bik prilično sklon ljubomori, ali vješto to skriva. Kada bi iskreno priznao da je ljubomoran, možda bi se lakše suočio s tim osjećajem koji zapravo ne donosi ništa dobro, i tako bio manje ljubomoran na ljude oko sebe, a više usredotočen na vlastiti život i na postizanje onoga zbog čega uopće je ljubomoran na druge.

Blizanci:
Ja ne osuđujem
Koliko god se trudili biti slobodoumni i otvoreni za različitosti i razumijevanje drugačijeg od nas samih, svatko od nas ponekad osuđuje. A Blizanac jednostavno ne želi priznati da osuđuje druge iako to često radi. Želi da ga drugi doživljavaju kao osobu otvorena uma, a i svjestan je da mu je sklonost osuđivanju mana na kojoj treba raditi. Otkrijte i jednu stvar koju vaš horoskopski znak želi više od ičega.

Rak:
Dobro sam
Nitko ne skriva tako dobro svoje osjećaje kao Rak. Dobro su poznate priče o račjim oklopima kojima se štite od toga da ih netko povrijedi. A zapravo je riječ o najemotivnijem znaku horoskopa kojeg loše stvari oko njega jako pogađaju, no radije će slagati da je dobro nego priznati što ga muči. Nemojte se stalno skrivati iza svoga oklopa već si dopustite priznati da niste dobro i da bi vam dobro došla nečija pomoć, pa makar i čašica razgovora s prijateljicom.

Lav: Prebolio sam to
Ponos je Lavu važniji od ičega i vrlo će teško priznati da ga je netko ili nešto povrijedilo. Držat će to u sebi, nabaciti osmijeh i stav pun samopouzdanja i ljudima lagati da je prebolio. A zapravo nije ni svjestan kakvo bi olakšanje osjetio kada bi rekao istinu i priznao da ipak još nije prebolio. Nije slabost priznati da vas nečiji postupci ili riječi još uvijek bole – to je ljudski i samo pokazuje da imate osjećaje.

Djevica:
Nisam pod stresom
Najveći perfekcionisti zodijaka, Djevice žele da je sve uvijek besprijekorno, savršeno i "po špagi", a s obzirom da često nije tako, često se i živciraju i budu pod stresom. No Djevica će jako dobro glumiti hladnokrvnost i da je to uopće ne dira. Pokušajte se opustiti i shvatiti da ne mora sve biti savršeno – zapravo to ni ne može biti! Na taj način nećete više morati lagati da niste pod stresom već ćete se zaista tako osjećati. Doznajte i koji horoskopski znak koji najviše nervira ostale znakove.

Vaga: Ja ne lažem
Biti uhvaćena u laži za Vagu je nešto što najmanje želi u životu. Vage žele da ih drugi doživljavaju kao iskrene i otvorene osobe pa je laž za njih nešto potpuno neprihvatljivo. No kako na ovom svijetu ne postoji čovjek koji nije slagao, tako ne postoji ni Vaga koja nije izrekla barem jednu laž. Prihvatite tu istinu i nećete više imati potrebu lagati da ne lažete.

Biti uhvaćena u laži za Vagu je nešto što najmanje želi u životu. Vage žele da ih drugi doživljavaju kao iskrene i otvorene osobe pa je laž za njih nešto potpuno neprihvatljivo

Škorpion: Nisam opsjednut time
Strastveni Škorpioni slavni su po svojoj sklonosti opsesijama, ali nikako ne žele da drugi vide koliko mogu biti vezani uz nekoga ili nešto. No ispod hladnokrvne vanjštine zapravo se krije bujica emocija kakvu samo Škorpioni mogu osjetiti. I to zapravo nije loše – njihova strastvena predanost čini ih najpoželjnijim ljubavnicima i najkarizmatičnijim znakom horoskopa.

Strijelac: Nije me briga
Strijelčevi su poznati po svojem optimizmu i uvijek vedroj naravi, rijetko koji znak horoskopa smije se toliko koliko Strijelac, ali naravno da i oni imaju loše trenutke i probleme. No na njih će najčešće odmahnuti rukom i slagati da ih nije briga. Kako će se stvarno osjećati duboko u sebi, znat će samo oni. Ponekad se smijete prestati smijati i priznati da vas ipak je briga i da vam nije svejedno.

Jarac: Ne trebam pomoć
Jarčevi žele sve podnijeti stoički i pokazati da sve mogu sami te da ne trebaju ničiju pomoć. I doista, Jarac je izuzetno snalažljiv, žilav i sposoban, ali čak i on ponekad treba pomoć. Zato kada vam vaša prijateljica Jarčica idući put slaže da može sama, vi joj ipak pružite ruku i pomognite. Saznajte i najiritantnije osobine horoskopskih znakova.

Vodenjak: Nisam nesiguran
Vodenjaci su slavni po svojoj ležernosti i opuštenosti pa se često čini kao da se s ničim previše ne opterećuju. No istina je da Vodenjak nerijetko preispituje vlastite odluke i da mu je važno što dugi misle o njemu. Ipak, radije će slagati da nije nesiguran u vlastite odluke i postupke nego pokazati tu svoju slabost. Međutim, nije slabost priznati da ponekad nismo sigurni u ono što mislimo te pitati druge za mišljenje.

Ribe: Mogu to sam prebroditi
Kada im se dogodi nešto loše, osjećajne Ribe "otplivat" će u osamu pokušavajući same riješiti to što ih muči. I Riba će pritom samoj sebi lagati da sve može sama prebroditi, udubljena u vlastite misli i kontemplacije. Ali na taj način može još više potonuti na dno i ostati zarobljena u mraku. Dajte svojoj prijateljici Ribici do znanja da nije sama i da joj želite pomoći.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju