Minivali i natapirana kosa, plastični nakit u neonskim bojama, kombinacija plavog sjenila za oči i crvenog ruža samo su neki od stilskih obilježja osamdesetih godina prošlog stoljeća koje su popularizirale slavne dame od Kim Wilde do Madonne.

Galerija Nekad i sad: Slavne pjevačice iz 80-ih - 9 Nekad i sad: Slavne pjevačice iz 80-ih - 10 Nekad i sad: Slavne pjevačice iz 80-ih - 8 +6 Steve Nicks ima 73 godine

Madonna je svoju samostalnu glazbenu karijeru započela upravo u ovoj dekadi u kojoj je i ponijela prestižnu titulu kraljice popa. Zahvaljujući svojoj fleksibilnosti i sposobnosti audio-vizualne transformacije postala je ikona glazbe koju danas brojni pokušavaju oponašati.

Nekad i sad: Slavne pjevačice iz 80-ih - 8 Madonna ima 63 godine (Foto: Profimedia)

Prve korake u glazbenoj karijeri u osamdesetima napravila je i australska džepna Venera Kylie Minogue, ali i Njujorčanka osebujnog stila Cyndi Lauper koja je oduševila žene diljem svijeta svojem verzijom pjesme „Girls Just Want To Have Fun“.

Slika nije dostupna Neodoljivi frajeri: Kako danas izgledaju najveći zavodnici iz 80-ih?

Glazbenim ljestvicama dominirale su i pjesme tada već etablirane i legendarne Tine Turner i Steve Nicks, kao i Annie Lennox koja je tada bila dio iznimno uspješnog dua po imenu "Eurythmics".

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte kako danas izgledaju neke od najslavnijih pjevačica iz osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Nekad i sad: Slavne pjevačice iz 80-ih - 5 Debbie Harry ima 76 godina (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju