Prošli tjedan cijelu regiju šokirala je vijest o smrti Massima Savića. Obožavani glazbenik napustio nas je 23. prosinca nakon kratke borbe s teškom bolesti. Emotivnom i uživljenom interpretacijom stekao je vojsku iskrenih štovatelja svog lika i djela, a iza sebe ostavlja veliku prazninu na glazbenoj sceni.

Njegove pjesme i dalje će odzvanjati radijskim eterom, a među njima je i jedan od njegovih najvećih hitova - "Iz jednog pogleda" autora Predraga Martinjaka Peggyja, Massimovog dugogodišnjeg prijatelja i suradnika.

Izgleda da je sudbina htjela da upravo Massimo otpjeva ovu pjesmu koja zapravo uopće nije pisana za njega.

Pjesma je bila zamišljena za jednu našu eminentnu pjevačicu. Međutim, nije joj se to svidjelo, možda na kraju krajeva i srećom jer tko zna kakva bi bila sudbina pjesme. Nakon toga sam ja par dana razmišljao i onda sam došao do kontakta od Massima. To nam je prva suradnja, zato mi je još dodatno ta pjesma baš nešto posebno, kazao je svojevremeno Peggy u intervjuu za HDS Zamp.

Poslao je Massimu mail, a on ga je za pola sata nazvao, rekao da će snimiti pjesmu i ostalo je povijest.

To je jednostavno odlična pjesma. Ja sam odmah shvatio da se radi o izvanrednoj kompoziciji. Način na koji tekst donosi Peggy. Možda bi trebalo više šutiti nego govoriti o tome jer to su baš filigranski trademarkovi pravih majstora. Ako imate, na primjer, stih: 'Pusti da ono malo ljubavi što za mene ti još čuvaš padne sada na ovaj stih.' Naizgled nema veze jedno s drugim. Suludo. Međutim, kada se to podijeli na pravom mjestu, stavi akcent na pravom mjestu…

Peggy je majstor u lomljenju rečenica. To je drugačiji tip pisanja od, na primjer, Arsena. Arsen je čisti poeta, a Peggy je više proza. Ali on tu prozu reže pošto ima nevjerojatan osjećaj za ritam, na točno određenim mjestima i nastavci su vrlo čudni, ali meni se to strahovito dopalo. Odmah sam skužio da je to nešto posebno, objasnio je Massimo.

Massimo na dodjeli Porina 2012. prilikom preuzimanja nagrade za najbolju vokalnu izvedbu za pjesmu Massimo na dodjeli Porina 2012. prilikom preuzimanja nagrade za najbolju vokalnu izvedbu za pjesmu (Foto: Goran Kovacic/Pixsell)

I bio je u pravu. Pjesma je 2012. nominirana za Porina u kategorijama za pjesmu godine i hit godine, a Massimu je osigurala nagradu za najbolju mušku vokalnu izvedbu. Album "Dodirni me slučajno" na kojem se nalazi agrađen je Porinom za najbolji pop album godine, a osvojio je i nagradu za najbolju produkciju koju su, osim Predraga Martinjaka, radili Nikša Bratoš, Ante Gelo i Ivan Popeskić.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju