Na današnji dan prije 42 godine u kanadskom gradu Londonu rodila se glumica Rachel McAdams, koja se proslavila ulogom u filmu "Bilježnica" snimljenom po romanu Nicholasa Sparksa.

Kada su u pitanju romantični filmovi, “Bilježnica” redatelja Nicka Cassavetsa ima posebno mjesto u srcu brojnih dama. Naime, kada se u svjetskim kinima prije 16 godina pojavila ljubavna priča o siromašnom radniku Noi i bogatašici Allie, postala je gotovo instantno klasik.

No iza ogromne kemije dvaju glavnih glumaca – Rachel McAdams i Ryana Goslinga – skrivala se velika netrepeljivost u privatnom životu. Ryan i Rachel ispočetka su se stalno prepucavali na setu, a popularni glumac zamolio je redatelja da mu pronađe novu glavnu glumicu jer Rachel nije bila dovoljno dobra.

To se nije primijetilo u njihovim nastupima, a pogotovo u strastvenoj sceni ponovnog susreta nakon 7 godina i "onog poljupca“ na kiši.


Najstrastvenije scene u filmu, naime, snimane su na početku (dok su Ryan i Rachel bili u fazi svađanja), a potom je cijela ekipa otišla na pauzu za božićno-novogodišnje blagdane. Za to vrijeme Ryan je obrijao bradu i podvrgao se procesu mršavljenja kako bi nakon pauze mogao utjeloviti "mladog“ Nou.

Sukladno vremenu u kojem se radnja odvija, Rachel McAdams tijekom snimanja filma nosila je vintage komade iz četrdesetih godina prošlog stoljeća. Nažalost, starinska odjeća i obuća nije izdržala dramatičnu scenu na kiši.

Rachel McAdams i Ryan Gosling u filmu The Notebook - 2 Ma neee! Znate li tko je zapravo trebao glumiti glavne uloge u filmu "The Notebook"?

Mislim da postoji scena u filmu gdje trčim bosonoga jer su mi se nakon nekoliko pokušaja cipele raspale na nogama, otkrila je glumica za magazin Life & Style.

Povrh svega, ljubavna scena koja je uslijedila nakon strastvenog poljupca na kiši trebala je biti puno duža i senzualnija nego što je bila u filmu. No u želji da se domognu kategorizacije PG-13 (preporučeno za starije od 13 godina uz prisustvo roditelja) u montaži je skraćena.

S vremenom se iz animoziteta rodila ljubav, a Ryan i Rachel postali su ljubavni par i u stvarnom životu. Za svoj nastup u “Bilježnici” osvojili su nagradu MTV-a za najbolji filmski poljubac, a nagradu su proslavili na pozornici pusom koja je ušla u legendu, jednako kao i sam film.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju