Svi smo slabi na lijepe proizvode za dekoraciju doma, a posebno na one koji dolaze s neodoljivim mirisima.

Odnedavno je hrvatsko tržište postalo bogatije za brend koji se specijalizirao upravo za proizvode namijenjene dekoraciji doma - za mirisne svijeće koje su izrađene od prirodnog voska, ručno i s puno ljubavi u maloj radionici Nerine Fornažar Kežman.

Ideja o svijećama rodila se u proljeće 2018. i prvotno je bila samo hobi, koji je uz brojne pozitivne komentare i nagovaranje, danas izrastao u unosan mali posao na koji je vlasnica brenda itekako ponosna.

Slika nije dostupna Miriše na Božić: Svijeće koje dom pretvaraju u blagdansku oazu

Mirisne svijeće mogu dom učiniti ugodnijim mjestom Ne može nježnije: Mirisne svijeće koje podsjećaju na mazne tkanine i omiljene tople napitke

U to vrijeme sam miksala i kemijala sa sastojcima te su samo bliži prijatelji i obitelj uživali u mojim kreacijama mirisa.

Prije nego sam se odvažila odnijeti svijeće kao poklon prijatelju na Hvar povodom otvaranja bara protekao je dug period istraživanja i isprobavanja. Sve sastojke, od samog voska, preko eteričnih i mirisnih ulja do pamučnih i drvenih fitilja, trebalo je odabrati i isprobati kako bi se dobio kvalitetan proizvod kojeg sam zamislila.

Vjetar u leđa dali su mi veoma pozitivni komentari već u prvoj večeri gorenja svijeća kod prijatelja u baru, te sam nakon toga odlučila svima koji žele omogućiti da uživaju u ‘mirisnim paketićima, kako ih ja zovem, u intimi svojih domova’, objasnila je Nerina.

Nerina Candles se izrađuju od prirodnog sojinog voska, jer je želja vlasnice bila napraviti kvalitetan proizvod koji je u sinergiji s prirodom.

PRIRODNI VOSAK IMA NIZ PREDNOSTI

Koje su prednosti svijeća od prirodnog voska? Ovaj vosak nastaje od prirodnog izvora (biljka soje) koja je obnovljiv izvor energije, dok je parafin derivat nafte koji nastaje od neobnovljivog izvora energije, talište mu je na puno nižoj temperaturi pa svijeće duže gore od parafinskih, ne dolazi do štetnih otpuštanja plinova kao kod parafinskih svijeća.

Čađa koja se lovi na stijenke čaše je svedena na minimum, dok je kod parafinskih veoma vidljiva, eterična ulja se ravnomjernije otpuštaju u sojinom vosku nego u parafinu, pa je i sam miris prirodniji i ravnomjeran do potpunog izgaranja svijeće.

U PONUDI SEDAM RAZLIČITIH MIRISA

Brend trenutno u ponudi ima sedam različitih mirisa, koji dolaze u dvije veličine punjenja (170 grama i 100 grama).

U bogatoj ponudi možete pronaći mirise Lavender & Rosemary, Cedarwood & Jasmine, Citrus Mist, Peppermint Frost, Cotton Blanket, Cocoa Cashmere, Winter Fairytale i Lavander Fields na koji je Nerina posebno ponosna jer za njega koristi čisto eterično ulje lavande iz Istre.

Uz spomenuta punjenja, Nerina Candles u ponudi ima i prigodne gift boxeve koji dolaze u dvije veličine te osim samih svijeća sadrže i bočicu ulja, vrećicu suhe lavande i šibice.

Sve detalje o proizvodima možete pronaći na službenom webshopu i društvenim mrežama Nerina Candles.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju