Ako se i vi borite s mrvicama i prašinom koja vam narušava izgled tipkovnice, posebno na kraju radnog tjedna, počastite se ovim stolnim usisavačem.

U internetskim trgovinama poput Amazona i Asosa ovih je dana sve popularniji – usisavač. Međutim, ne radi se o tipičnom usisavaču za kućanstvo, nego o njegovoj umanjenoj i vrlo ljupkoj verziji koja je, prije svega, namijenjena čišćenju mrvica s tipkovnice stolnog ili prijenosnog računala.

Mali Henry izrađen je od plastike, s odvojivim poklopcem koji omogućava lako pražnjenje nakon čišćenja. Radi na baterije, a funkcionalni kotači omogućuju kretanje po bilo kojoj radnoj površini. Dolazi i s dva nastavka pomoću kojih se mogu doseći i najuža mjesta na tipkovnici, a zanimljivo je da će se u njegovu radu čuti i pravi zvuk usisavača u, dakako, mnogo blažoj verziji.

  Ovaj je usisavač savršen dodatak svakom radnom stolu Ovaj je usisavač savršen dodatak svakom radnom stolu (Foto: Getting Personal)

Sa svojom visinom od desetak centimetara zauzet će vrlo malo mjesta na stolu, a pomoć koju nam može pružiti u održavanju čistoće računala nemjerljiva je.

Ova simpatična verzija stolnog usisavača napravljena je po uzoru na originalni proizvod tvrtke Numatic. Usisavač Henry osmišljen je još 1979., čak 123 godine nakon izuma prvog usisavača. Prva je verzija bila zamišljena više kao igračka, uz dodane funkcionalnosti usisavača.

Čovjekoliki izgled Henryja osvojio je i djecu i odrasle te stekao veliku popularnost diljem svijeta. Do danas je prodano više od deset milijuna primjeraka, a svakog se dana u svijetu proda njih dvije tisuće.

Osim Henryja, tu su i ostali članovi „obitelji“: George, Charles, James, Betty i Jack. Iznimno su popularni u Velikoj Britaniji, odakle i potječu. Vrlo su izdržljivi i traju godinama. Štoviše, prije dvije godine jedan je Britanac u muzej donio svoj primjerak star 30 godina koji je još uvijek bio u upotrebljivom stanju.

Ovaj je usisavač savršen dodatak svakom radnom stolu Ovaj je usisavač savršen dodatak svakom radnom stolu (Foto: Red Ferret)

Nadajmo se da će nas i stolna verzija ovog crveno-crnog pomagača služiti što duže. Na Asosu je njegova cijena 18 eura, odnosno 133 kune, dok se na Amazonu može naći u prosjeku za 19 dolara, odnosno 121 kunu.

Čini nam se da su mrvice u najdubljim dijelovima tipkovnice prošlost.

Pročitajte i kako svoj radni stol učiniti mjestom uz koje produktivnost neće izostati.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju