"Miriše badem i ljeto, al' što će mi sve to, kad sa mnom nisi ti", otpjevala je Ljiljana Nikolovska u pjesmi "Ne mogu da ga ne volim" iz 1986. godine, jednom od brojnih hitova grupe Magazin. Taj zvuk osamdesetih još je slađi uz ljetnu tematiku pjesme koja nas u trenu odvede u tople ljetne večeri i podsjeti na ljetne ljubavi.

Među pjesmama koje nas asociraju na ljeto svakako treba spomenuti Oliverovu baladu "Galeb i ja", evergreen koji je svojevrsna esencija polaganih, bezbrižnih ljetnih dana i ljepote uživanja u malim stvarima koje čine život.

Djevojke u ljetnim haljinama opjevala je grupa Haustor u kultnom hitu "Moja prva ljubav", a Daleka obala voljenu ženu usporedila s morskom vilom u istoimenoj baladi. Svoju morsku sirenu ima i Jacques Houdek u zavodljivoj ljetnoj pjesmi "Stvorena samo za mene", a tko barem jednom nije zapjevao legendarni 'vapšuvarivari' uz taktove TBF-ova velikog hita "Alles Gut".

Zaljubljeni par gleda u more Kakva nostalgija: 10 najljepših sjećanja vezanih uz kultnu baladu "Krivo je more"

Freddie Mercury Ovih 10 pjesama dokazano nas najviše čini sretnima

Ljeto je i domaćim glazbenicima velika inspiracija za stvaranje nezaboravnih hitova od kojih su neki postali i evergreeni te bude slatki osjećaj nostalgije za bezbrižnim ljetnim danima i nekim prošlim vremenima. Na jednom mjestu skupili smo deset domaćih ljetnih hitova koje uvijek rado slušamo i pjevušimo.

Magazin "Ne mogu da ga ne volim"

Oliver Dragojević "Galeb i ja"

Haustor "Moja prva ljubav"

Daleka obala "Morska vila"

Jacques Houdek "Stvorena samo za mene"

Severina "Kad si sam"

TBF "Alles gut"

Neno Belan "Sunny Day"

Animatori "Komarci (Ljeto nam se vratilo)"

Jinx "Ljeto"

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju