"Krivo je more" grupe Divlje jagode jedna je od onih pjesama koja se prenosi iz generacije u generaciju i sluša već više od 40 godina. Neke od najljepših uspomena nastale su uz tu kultnu baladu, a mnogi se u njoj pronalaze i prisjećaju svojih ljetnih ljubavi, možda i prvih u životu.

Uz "Krivo je more" smo se zaljubljivali, plakali, a niti jedan tulum nije mogao proći bez srčanog pjevanja "krivo je moreeeee" u glas. Nitko ne ostaje ravnodušan na stihove koji kažu:

Znaj, ljeto je varljivo, a srce ti zavodljivo
Kući kad si došla ti, znala si da si u zabludi
A tu večer uz mora šum, od sreće sva si blistala
Krivo je more!

Kultna balada i jedan od najvećih hitova bosanskohercegovačkog heavy metal sastava Divlje jagode objavljena je 1979. godine na albumu "Divlje jagode". Stihove koji diraju u srce i dušu napisao je Ante Toni Janković, prvi pjevač Divljih jagoda, koji je pjesmu i otpjevao, dok je autor glazbe gitarist Sead Lipovača.

"Krivo je more" jedna je od najljepših balada ikad snimljenih na glazbenoj sceni bivše Jugoslavije i pjesma koja se pamti cijelog života. Neka od najljepših sjećanja iz mladosti nastala su uz taj evergreen, a u nastavku pročitajte kakve su uspomene ljubitelji balade "Krivo je more" podijelili u komentarima na YouTubeu.

Rijetki smo mi koji smo imali skoro identičnu priču i koji se možemo pronaći... Upoznao sam je na moru, bili smo klinci od 16 godina, prva ljubav jedno drugom. Pisao sam i pjesme o njoj, i dan danas pišem, nikada je neću zaboraviti. Nadam se da je sretna i da ne sluša ovu pjesmu kao što je ja slušam...

Srce će mi pući od nostalgije, kakva su to vremena bila, simpatije, druženja, suze, a mislili smo da će to potrajati cijeli život!

Uz ovu pjesmu na gitari na plaži u Herceg Novom proveli smo našu mladost, tu smo se i prvi put sreli. Ja otišao za Njemačku, a ti ostala tu gdje smo se prvi put poljubili i, tko zna, možda nas život opet spoji u budućnosti...

Najljepša balada za dijete i kasnije jednu djevojku odraslu na moru. Bivša Juga, danas nostalgija uz lijepu pjesmu iz mladosti. Danas sredovječna žena koja se vraća u dane kada je uživala. Osim učenja, bez drugih obaveza. Tu je i pjesma 'djevojko u sutonu tihom...'

Upoznali se jedne ljetne večeri. Ova pjesma, moja glava na njegovom ramenu, stih 'on te poljubio', poljubio me. Ne zna da mi je tada srce htjelo iskočiti iz prsa, da je u meni nešto zaigralo, kao nikada dotad. Ma bila to ljubav ili ne, jednostavno nije suđeno tako, pukne sve za tren, kao da nije ništa ni bilo. Život je zaista surov, kad je najljepše završi se. Iako si zaljubljen, taj netko nije tu da volite uzajamno, a ako nije uzajamno, ne može ni uspjeti. Treba se boriti, definitivno treba. Dva mjeseca nakon, opet smo se počeli viđati, emocije i osjećaji se vratili. Bio je dio stranica u mom dnevniku, urezan mi je u srce. Vidjela sam ga s drugom... Razočarana sam u ljubav i ova mi pjesma svaki put budi lijepa sjećanja i jednostavno suze same krenu niz lice.

Slika nije dostupna Saznajte koja je pjesma bila veliki ljetni hit godine kada ste se rodili

Axl Rose i Stephanie Seymour November Rain: Rock-balada iz 90-ih zbog koje su se mladenke željele udati u minici

To je bilo vrijeme kada je nivo tehnologije, napretka ljudi, planete (čovječanstva) bio razmjeran ljudskim potrebama, bez pretjerane komercijalizacije i materijalnih vrijednosti, a globalni svijet bio dovoljno velik da osjeti glazbu koja ima 'dušu' i osjeća stvari, i što je još bitnije, prenosi na nove populacije mladih. Pa čak i u mojoj Vojvodini je život bio zadovoljavajući...Vratite me u osamdesete, molim. Tko ima vremeplov?

Jednom smo je slušali na vikendici kod prijatelja čitavu noć, koje su to uspomene... Nikome nije dosadila. Koliko samo ljubavnih priča krije ova pjesma...

A joj, kako je divna ova pjesma, vraća me u godine kada je sve bilo puno bolje.

Ljeto 2019., najljepše ljeto... Arty, fališ.

Ima li netko, a da se ne pronađe u ovoj prelijepoj baladi. Uspomenoooo moja. Volim te još uvijek...

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju