Dvorište Nikoline Matijević iz Osijeka krasi pravo malo remek-djelo koje je izradila svojim rukama – prelijepo jezerce u čijim se temeljima nalazi traktorska guma.

 

No to nije jedino "iznenađenje" koje krije Nikolinino jezerce. Ako se malo bolje zagledate u vodu, vidjet ćete ribice koje u njemu plivaju. Nikolina ih je kupila u Pet centru Osijek, a s nama je podijelila i postupak izrade ovakvog malog "kućnog" jezera, ako ga i sami poželite izraditi u svom dvorištu.

1. Traktorsku gumu izrezati tako da ostane vanjski rub gume.
2. Iskopati rupu u zemlji veličine vanjskog dijela gume i dubine kao visina gume.
3. Gumu umetnuti u rupu te foliju (građevinsku) staviti tako da se krene od unutrašnjeg prema vanjskom dijelu.
4. Rubove folije ukopati u zemlju kako bi bilo čvršće.
5. Ukrasnim kamenjem sakriti foliju koja se vidi.
6. Dodati ukrase po želji.

Slika nije dostupna Kuhinja kao bombon! Mihaela iz Opatije u svojem je domu uredila najslađih 12 kvadrata

Maja Teklić i njezin zaručnik iz Sesveta dali su staroj kuhinji novi sjaj - 4 Nova boja - i kuhinja kao nova! Jedan potez dovoljan da stari ormarići zablistaju

Nikolina je svoje jezerce ukrasila rodom i patkicama koje ondje "žive" u miru i slozi. Pored jezera je i klupica s koje se jezerce može promatrati i uživati u pogledu. Sa svake strane klupice Nikolina je stavila teglu s cvijećem – završni detalj koji čitav prizor čini savršeno skladnim i lijepim poput slike.

Voda u jezercu mijenja se svakih mjesec dana do dva, zavisi od potrebe. Ja vodu mijenjam ručno, ali može se mijenjati i malom mehaničkom pumpom za vodu, dodaje Osječanka Nikolina Matijević.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju