Starija kuhinja u tamnosmeđoj boji zvala je na preuređenje, koje joj je podarilo potpuno novi, svježi izgled.

Galerija Maja Teklić i njezin zaručnik iz Sesveta dali su staroj kuhinji novi sjaj - 4 Maja Teklić i njezin zaručnik iz Sesveta dali su staroj kuhinji novi sjaj - 6 Maja Teklić i njezin zaručnik iz Sesveta dali su staroj kuhinji novi sjaj +5 Maja Teklić i njezin zaručnik iz Sesveta dali su staroj kuhinji novi sjaj  

Nakon velikog potresa u Zagrebu Maja Teklić i njezin zaručnik doselili su se u Sesvete, u stan koji se nalazi u sklopu kuće Majine rođakinje, a u kojem sada žive kao podstanari. Mladi par poželio je svoj novi dom malo ponoviti i preurediti, a prvi projekt bila im je kuhinja. Nakon što je preuređenje odobrila i rođakinja, radovi su mogli početi.

Starija kuhinja u tamnosmeđoj boji 'zvala' je na preuređenje koje joj je podarilo potpuno novi, svježi izgled

Siva boja prevagnula je jer nije tako često prisutna u bojama kuhinje, a i nekako sam mislila da bi dobro istaknula taj starinski štih kuhinje. Volim sivu jer uz nju idu i svakakvi detalji za uređenje prostora, otkrila nam je Maja Teklić.

Maja i njezin zaručnik sve su sami radili. Brusili su sve elemente, ručno i strojem. Budući da je kuhinja starija, morali su prvo dobro očistiti površinu kako bi mogli nanositi boju.

Nakon brušenja podloge su očistili i prebrisali te stavili na sušenje. Za bojenje su koristili sprej za drvo koji u sebi ima akrilnu bazu.

Maja Teklić i njezin zaručnik iz Sesveta dali su staroj kuhinji novi sjaj - 8 Maja i njezin zaručnik sve su sami radili, brusili su sve elemente, ručno i strojem (Foto: Maja Teklić)

Za sprej smo se odlučili jer nam je ekonomski bio isplativiji, a i s njim je lakše i ravnomjernije nanošenje boje nego s kistom. Prvo smo bojili jednu stranu elemenata, a onda sutradan drugu. Ručkice smo također brusili i bojili na isti način.

Za završni sloj nismo stavljali nikakvo ulje ili premaz jer smo htjeli da kuhinja bude matirana, a ne sjajna. Lako je periv, što je najvažnije, i ne skida se boja, priča Maja. Pločice su također bile starije, pa su za prekrivanje uzeli cetifiks za pločice s uzorkom mramora.

Stan Anđele Gabelice u Strožancu - 1 Ma, baš divan! Zavirite u Anđelin stan nadomak Splita s kuhinjom o kakvoj volimo maštati

Slika nije dostupna Ovo je divota: Jasminin dom u koji će se zaljubiti sve ljubiteljice neutralnih tonova

Cijeli proces pripreme, brušenja, bojenja i sušenja trajao je pet dana. Kada je kuhinja bila gotova, slijedilo je uređenje s detaljima, promjena zavjesa, slike na zidu nasuprot kuhinje, biljke i slično. Također, vrata i štokovi došli su na red.

Bilo je naporno, ali se isplatilo. Tako smo sretni svaki put kad uđemo u kuhinju. Čovjek je sretan i ispunjen kad vidi što je sam napravio onako kako je htio i želio. Uvijek na kraju ispadne i bolje nego što mislimo, zadovoljno kaže Maja Teklić.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju