Skloni smo prigovarati muškarcima zbog podignute daske, ostavljenih čarapa i manjka higijene, no što kada se muškarac pobuni zbog higijenskih navika supruge, a u to se uplete i nedostatak seksa. Kamo ide takav brak zna Nikolina Pišek

Nismo mi muškarci svi isti. U braku sam 5 godina, moja je supruga skoro 4 godine starija od mene. Imamo i sina. Moja supruga se ponaša čudno kad su u pitanju neke stvari: kupa se 2 puta tjedno, mijenja donje rublje 2 do 3 puta tjedno, ostavlja prljave čarape u sobi, jede u krevetu, ostavlja dlačice od depilacije u kadi i ostavlja punu pepeljaru na stolu i još puno toga...

Dok smo bili u vezi svaki dan je bila okupana, izdepilirana, imala je čisto i seksi donje rublje, vodili smo ljubav 2 puta dnevno, ali se u braku to promijenilo na 1 do 2 puta mjesečno. Kad su prošla 3 mjeseca bez seksa primijetila je da sam se ohladio i počela je postavljati pitanja zašto ja ne želim seks i da to nije normalno. Kad sam joj rekao svoju stranu priče sve se promijenilo, završili smo u krevetu, to je trajalo 7 dana i sve se vratilo na staro.

Moram priznati da sam se dobro nasmijala čitajući ovo pismo. Ne zato što je vaš problem smiješan, nego zato što ste oženili zreliju ženu, a dobili neurednog i nezrelog teenagera u kući. Zanimljiv zaplet situacije.

No,nekako mislim da kod vas ne postoji veliki problem koji bi ujedno bio i nerješiv, da nema nedostatka ljubavi i emocija. Vaša se supruga jednostavno ponaša onako kako joj je najkomotnije, kao što bismo očekivali od muškarca samca.
Zašto? Pa, mislim da bi jedan od razloga mogao djelomično ići vama u prilog - s vama se osjeća sigurno, komforno, nema potrebe za daljom potragom, u vama vidi partnera, prijatelja...

>> Kako prepoznati serijskog varalicu?

Ono što jest malo loše - ne doživljava vas nimalo kao teren koji bi trebalo osvajati i boriti se za njega.Vas dvoje ste gotova i zaključena stvar. Bračni par sa stažom i godinama iskustva, predodređeni jedno drugome.

Svi smo mi skloni tome da ponekad testiramo granice i rastežemo ih do kuda idu ispitujući teren i testirajući strpljenje partnera. Svi oni koji su roditelji, znaju da se isto tako ponašaju djeca.
Pretpostavljam, iako je to malo nategnuto, da se vaša supruga u braku ili vezi s nekim drugim ne bi ponašala tako, jer bi vjerojatno i povratna informacija bila drugačija.
Ono što malo zabrinjava su higijenske navike vaše supruge...

Moja je pretpostavka, iako ne mora biti ispravna, da je ona cijeli svoj život higijenu shvaćala malo opuštenije nego što neki standardi nalažu. Što bi značilo da je u periodu vaše najveće zaljubljenosti i strasti davala sve od sebe da bi vam se svidjela, ili kopirala vaše ponašanje i običaje, što i svi činimo u određenoj fazi udvaranja i zbližavanja kako bi voljenoj osobi dali do znanja da nam se jako sviđa.

>> Vruća dilema: Siguran brak ili nesigurna strast?

Dakle, situacija i nije tako crna. Čini se da vaša supruga ne radi te sve stvari na svjesnoj ili nesvjesnoj razini, prije mislim da je problem nastao negdje prilikom odrastanja i neusvjajanja određenih vještina i kriterija kućnim odgojem.
Ne znam koliko ćete imati efekta kao odgojitelj i pedagog u promjeni nekih osnovnih životnih nazora kod odrasle osobe, ali vaš prvi pokušaj činio mi se dosta indikativan.

Metoda mrkve i šibe.
Ne doslovno, naravno. Ali, kad je vašoj supruzi bilo uskraćeno ono čime ste ju obasipali u neograničenim količinama, i što je ona, na kraju krajeva, uzimala zdravo za gotovo - kao nešto što joj pripada samo po sebi - u njoj se upalila crvena signalna lampica.

Shvatila je da nešto nije u redu. I da mora nešto poduzeti da bi stvari ostale onakve kakvima bi trebale biti. Ok, idila je trajala tjedan dana, ali da ste vi ustrajali, možda bi nakon nekoliko pokušaja i pogrešaka uspjeli natjerati vodu na svoj mlin...

Ne mogu garantirati za uspjeh, dovoljno se mučim i trudim i sa svojim djetetom!

Sretno vam bilo!

Pitajte Nikolinu!
Želite li znati kako bi Nikolina stala na kraj vašim problemima ili u koliko visokim potpeticama ćete zaista biti seksi, odvažite se i postavite pitanje na zadovoljna@novatv.hr.

Sve Nikolinine kolumne pročitajte ovdje!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju