Prije točno deset godina Nina Badrić zabljesnula je na eurovizijskoj pozornici u Azerbajdžanu. Iako nije ostvarila plasman u finale, sa svojom elegantnom crnom haljinom dostojnom prave dame upisala se na popis najljepše odjevenih hrvatskih predstavnica na Eurosongu.

Crna je boja 2012. godine dominirala Eurosongom pa je tako i švedska pobjednica Loreen bila odjevena u jednostavnu crnu kombinaciju. No, Ninina kreacija je bila sve, samo ne jednostavna.

Haljina s potpisom Xenia Design koju je teško opisati bila je sačinjena od nekoliko slojeva, a prednji dio je otkrivao Ninine noge u visokim potpeticama. Stražnji dio haljine vukao se po podu dok je unutrašnji dio tkanine bio bijele boje. Namreškana haljina izgledala je poput oblaka, a cijeli je stajling naravno bio inspiriran samim nazivom pjesme Nebo.

Nina Badrić na Eurosongu 2012. godine Elegantno izdanje na Eurosongu u Azerbajdžanu (Foto: DPA/Pixsell)

Ninin snažni i sampouzdani nastup donio je „pravu oluju“ na pozornici, a koketiranje s bijelom i crnom bojom razbio je monotoniju. Haljina zataknuta na Ninin prst, tvorila je plašt koji je vladao pozornicom, a  neobičan izrez dekoltea i rukava, te bijelih vrpca koje iskaču iz haljine, stvarno ju smještaju na vrh popisa najzanimljivih kreacija ovog natjecanja. Uz to, crne kožne rukavice bile su glavni detalj njenog stajlinga, a uz njih, od nakita je nosila neobičnu metalnu narukvicu i ogrlicu od nanizanih metalnih kuglica. 

Sanja Doležal na Eurosongu u Bruxellesu 1987. godine "Izgubljena" haljina u kojoj je Sanja Doležal na svoj 24. rođendan očarala Europu

Severina na Eurosongu 2006. godine Haljina bez konkurencije: Severinino nezaboravno vatreno izdanje na Eurosongu  

Duga kosa u nježnim valovima savršeno se uklopila u ovaj damski stajling, a til koji je postavljen na stražnji dio haljine dodatno je naglasio glamuroznu notu ovog modnog izdanja. 

Nina Badrić na Eurosongu 2012. godine Nina je za ovu priliku odjenula crnu haljinu s potpisom Xenia Design (Foto: DPA/Pixsell)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju