Psiholozi često naglašavaju važnu ulogu prihvaćanja partnerovih slabosti u ostvarivanju zdrave ljubavne veze. Nitko nije savršen i svi mi imamo svoje mane. Dokle god nas te mane ne ugrožavaju i nisu izvor velikog nezadovoljstva ili nesigurnosti, jednostavno bismo ih trebali prihvatiti.

1. PREISPITAJTE OZBILJNOST PARTNEROVIH MANA

Često nas nerviraju neki aspekti partnerove osobnosti koji zapravo i nisu previše važni. Naša frustracija tada raste, ali moramo se zapitati je li ona opravdana u odnosu na to koliko su partnerove mane stvarno značajne. Ako je vaš partner emotivno pouzdan i ima sve ostale fundamentalne kvalitete koje su vam puno važnije, onda spomenute sitnice jednostavno zanemarite.

2. PRIHVATITE VLASTITE MANE

Prvi korak u prihvaćanju partnerovih mana je spoznaja da ih i mi imamo. I mi nekim svojim navikama ili karakteristikama možemo iznervirati partnera. U trenutku kada se fokusiramo na njegove mane, zaboravljamo upravo na to da ni mi nismo savršeni. Uvijek situaciju promatramo iz svoje perspektive, ali ponekad je dobro sagledati je i iz partnerove kako biste lakše shvatili njegovo ponašanje.

Virgin River Antistres terapija: Pet hit-serija na Netflixu koje pružaju utjehu, nadu i barem jednu ljubavnu priču

Slika nije dostupna Nova godina, nova prilika za ljubav: I u ekstremnim okolnostima možemo pronaći pravog partnera

3. RAZMISLITE O TOME ZAŠTO VAS ODREĐENE PARTNEROVE MANE TOLIKO SMETAJU

Možda vas podsjećaju na prošla loša ljubavna iskustva i u vama aktiviraju stare osjećaje. U tom trenutku zapravo ne reagirate na partnerovo ponašanje ili osobnost, nego na uspomenu i na prijašnja događanja tj. ljude u svom životu.

4. NE SILITE PARTNERA NA NEVAŽNU PROMJENU

Normalno je očekivati da će partner promijeniti neki oblik lošeg ponašanja koji negativno utječe na vas, njega ili pak na vašu vezu. To su velike, važne i značajne promjene koje mogu poboljšati ljubavni odnos. Međutim, ne možemo očekivati kako će osoba promijeniti baš sve samo zbog nas, a pogotovo ne mora mijenjati neke male stvari koje nas nimalo ne ugrožavaju nego nam samo povremeno idu na živce. Nemojte zaboraviti kako su neke navike ili ponašanja rezultat partnerovih vrijednosti koje mogu biti različite od vaših. U tom slučaju morate razmisliti o tome želite li biti s osobom koja ne dijeli vaše vrijednosti ili vam ne smeta da se po tome razlikujete.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju