U Parizu je u 86. godini života nakon dulje bolesti preminuo poznati modni dizajner Karl Lagerfeld, a modna kuća Chanel objavila je da će ga na funkciji kreativnog direktora naslijediti Virginie Viard.

Galerija Virginie Viard Virginie Viard i Karl Lagerfeld Virginie Viard i Karl Lagerfeld +2 Virginie Viard

Karl Lagerfeld više je od 30 godina bio vodeće ime modne kuće Chanel. Bio je prepoznatljiv po svom izgledu i stilu, ali i po britkim izjavama.

Gotovo nigdje se nije pojavljivao bez svog zaštitnog znaka - crnih sunčanih naočala, a cijeli modni svijet se slaže - otišao je modni genij.

Zahvaljujući njegovoj kreativnoj genijalnosti, velikodušnosti i izuzetnoj intuiciji, Karl Lagerfel bio je ispred svog vremena što je uvelike pridonijelo uspjehu kuće Chanel u cijelom svijetu, rekao je, između ostalog, o preminulom dizajneru izvršni direktor Chanela Alain Wertheimer.

Iz modne kuće poručili su i da će preminulog Karla Lagerfelda na mjestu kreativnog direktora naslijediti jedna od njegovih dugogodišnjih i najbližih suradnica, Virginie Viard zahvaljujući kojoj bi ostavština Gabrielle Chanel i Karla Lagerfelda trebala nastaviti živjeti u nadolazećim kolekcijama.

Virginie Viard na ovu poziciju dolazi s mjesta ravnateljice Chanelovog kreativnog studija, a već ranije nazivali su je dizajnerovom desnom rukom.

GODINE NAGAĐANJA

O tome tko će naslijediti Karla Lagerfelda nagađalo se godinama, ako ne i desetljećima, a među imenima koja su se spominjala bili su Marc Jacobs, Alber Elbaz, Haider Ackermann...

Umjesto njih, uzde će preuzeti žena koja je uz Lagerfelda provela većinu njegovog vremena u Chanelu. Zajedno su radili od 1987. godine, a na reviji u siječnju ove godine ona je bila ta koja je odradila finalni naklon jer je Lagerfeld bio previše bolestan da bi prisustvovao.

Na ranijim revijama njih su dvoje stajali rame uz rame, a jednom prigodom Lagerfeld je izjavio da mu je ona više od desne ruke. Da je izgubim bio bih paraliziran, rekao je.

Još uvijek nije poznato hoće li njezina uloga biti dugoročna ili je tek privremena zamjena.

Pogledajte 12 čarobnih Chanel haljina s crvenih tepiha.

U novoj kolekciji modne kuće Chanel romantična klasika susreće veličanstveni glamur:

Chanel: Romantična klasika susreće veličanstveni glamur u novoj kolekciji Chanel, proljeće/ljeto 2019. Chanel, proljeće/ljeto 2019. - 8 Chanel, proljeće/ljeto 2019. - 11 +19 Chanel, proljeće/ljeto 2019. - 10

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju