Nakon prekrasnog cvijeća koje vam ne može nikada uvenuti, LEGO nastavlja nizati svoje jedinstvene kolekcije. Naime, najpoznatije kockice na svijetu ovog puta rekreiraju 3D verziju umjetničkog djela Vincenta van Gogha, "Zvjezdana noć" ili u originalu "Starry Night".

  Galerija Slavna slika Vincenta Van Gogha Zvjezdana noć u lego kockicama - 4 Slavna slika Vincenta Van Gogha Zvjezdana noć u lego kockicama - 2 Slavna slika Vincenta Van Gogha Zvjezdana noć u lego kockicama - 3 +0 Prekrasnu  

Jedna od najpoznatijih slika na svijetu izložena je u Muzeju moderne umjetnosti u New Yorku, a LEGO je na veoma zanimljiv način odao počast ovom neponovljivom umjetničkom djelu. 

Svi ljubitelji umjetnosti koji si ne mogu priuštiti stalne odlaske na izložbe, sada mogu na kreativan i simpatičan način uživati u jednoj od najinovativnijih replika nekog umjetničkog djela. 

Slavna slika Vincenta Van Gogha Zvjezdana noć u lego kockicama - 1 Prekrasnu "Zvjezdanu noć" noć sada možete postaviti i na svojem zidu (Foto: Profimedia)

Naime, slika se sastoji od trodimenzionalnih dijelova tako da njene živopisne boje iskaču iz okvira. Razigrane boje s naglaskom na žutoj i plavoj podignut će cjelokupni prostor vašeg doma. Također, sa slikom dolazi i crni okvir koji je isto izrađen od kockica. U ovom setu nalazi se i minifigura samog Vincenta van Gogha, s podesivom rukom koja se može postaviti tako da izgleda kao da slika na vlastitom mini štafelaju.

Slavna slika Vincenta Van Gogha Zvjezdana noć u lego kockicama - 3 Slika je visoka preko 28 cm, široka 38 cm i duboka 12 cm (Foto: Profimedia)

Posebna kolekcija dizajnirana je za starije od 18 godina jer ipak je potrebno malo više vještine da se pomno slože svi minijaturni dijelovi. Kada je u potpunosti izgrađena, replika od 2.316 komada visoka je preko 28 cm, široka 38 cm i duboka 12 cm. Ako vas veličina slike zastrašuje, bez brige, budite sigurni da dolazi s detaljnim uputama.

Vincent van Gogh naslikao je "Zvjezdanu noć" 1899. godine dok je kroz prozor promatrao romantične večernje prizore u južnoj Francuskoj. Kao i većina njegovog rada, i ta je slika postala u potpunosti cijenjena tek nakon njegove tragične smrti. 

Slika nije dostupna Znate li ih? Pet zanimljivih odgovora o umjetnosti za milijun kuna Zvjezdano nebo Od Zvjezdane noći do Mona Lise: Pet nevjerojatnih priča iza pet fascinatnih umjetnina

Slika se nalazi u Muzeju moderne umjetnosti u New Yorku od 1941. godine te je stalni član postave cijenjene muzejske zbirke. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju