Za sve prave ljubitelje mode na Valentinovo stiže prava televizijska poslastica – serija o modnim velikanima Coco Chanel i Christianu Dioru.

Nova povijesna dramska serija The New Look nadahnuta je istinitim događajima, a prikazat će nam karijeru Christiana Diora, ali i njegovo veliko suparništvo s Coco Chanel.

U ulozi slavnog modnog čarobnjaka našao se Ben Mendelsohn, dok njegovu glavnu rivalku, genijalnu Coco Chanel glumi Juliette Binoche.

Serija snimana isključivo u Parizu prikazivat će se na programu platforme Apple TV+, a nestrpljivost je ublažena trailerom objavljenim na YouTubeu.

Osim Diora i Coco Chanel, u seriji će se naći i brojni drugi modni velikani toga razdoblja – doba nakon Drugog svjetskog rada kada su ispisivane svježe i revolucionarne stranice modne povijesti.

Juliette Binoche kao Coco Chanel Juliette Binoche kao Coco Chanel (Foto: Profimedia)

Cristóbal Balenciaga, Pierre Cardin, Hubert de Givenchy i Pierre Balmain, sva ta imena nadopunjavat će priču Christiana Diora, a značajan je i lik Carmel Snow, nekadašnje glavne urednice američkog izdanja časopisa Harper’s Bazaar koji utjelovljuje glumačka diva Glenn Close.

Pariška moda mogla bi utjecati na to kako tisuće običnih žena sanjaju i žive, kaže u traileru upravo Glenn Close kao Carmel Snow.

Seriju od deset epizoda napisao je, izvršno producirao i režirao Todd A. Kessler, sukreator serija Damages i Bloodline. Premijera se očekuje u srijedu, 14. veljače na Apple TV-u, a nakon toga će svake srijede do 3. travnja ići po jedna epizoda.

Glumačka postava uključuje i Maisie Williams kao Catherine Dior, sestru Christiana Diora, Emily Mortimer kao Elsu Lombardi i Johna Malkovicha kao Luciena Lelonga.

Postoji istina, ali uvijek postoji druga istina koja živi iza nje, odgovara u traileru Dior na pitanje je li zadovoljan revolucijom koju je pokrenuo. 

Osim u modnoj priči, neće nedostajati ni uživanja u onoj glazbenoj. Za sountrack serije bio je zadužen Jack Antonoff, višestruki dobitnik Grammyja.

Gledatelji će zahvaljujući njemu uroniti u obrade popularnih pjesama s početka i sredine dvadesetog stoljeća koje izvode umjetnici među kojima su Bleachers, Florence Welch, Lana Del Rey, Matty Healy (The 1975), Beabadoobee, Nick Cave i Perfume Genius.

Filmovi i serije na Netflixu u 2024. Vrijedi čekati: 10 najboljih naslova koji na Netflix stižu u 2024.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju