Započeo je 74. po redu Sanremo. Prve večeri ovog uvaženog talijanskog festivala pažnju je privlačio Marco Mengoni. Prošlogodišnji predstavnik Italije na Euroviziji i ovogodišnji voditelj Sanrema na pozornici je promijenio čak šest različitih izdanja.

Galerija Voditelj Sanrema privlačio je poglede svojim modnim izdanjima Marco Mengoni u Fendijevoj suknji na Sanremu 2024. Marco Mengoni na Sanremu 2024. +5 Måneskin u neobičnim odjelima na dodjeli Američkih glazbenih nagrada 2022.

Marco Mengoni predvodnik je nove struje talijanskih trendsetera koji se ne libe eksperimentirati s modom. Oni obožavaju drske dizajnerske komade koje brišu granice između spolova i prkose konzervativcima svojim odvažnim krojevima i materijalima.

Ovaj 35-godišnji pjevač iz Ranciglionea na Sanremu je pokazao da samouvjereno nosi smjele kreacije luksuznih modnih kuća – zablistao je u vatreno crvenom izdanju s potpisom Valentina sastavljenom od hlača širokih nogavica, rupičaste veste ukrašene izvezenim cvjetovima i predimenzioniranog plašta.

Marco Mengoni u Fendijevoj suknji na Sanremu 2024. Marco Mengoni u Fendijevoj suknji na Sanremu 2024. (Foto: Profimedia)

Pjesmu Due Vite izveo je u crnim hlačama i mrežastoj majici dugih rukava ukrašenoj šljokicama modne kuće Versace, a pažnju je privlačio i efektnim izdanjem iz Fendija koji je spojio prozirnu majicu i kožnatu suknju A kroja s porubom do ispod koljena.

Damiano David

Zahvaljujući pobjedi na Sanremu, u žižu medijskog interesa prije tri godine došao je i Damiano David – frontman grupe Maneskin. Mladi buntovnik iz Rima njeguje osebujan modni stil podcrtan odvažnim krojevima i nesvakidašnjim modnim komadima.

Damiano David Damiano David (Foto: Guliver)

Čak i kada nosi „dosadno“ odijelo, Damiano bira nekonvencionalna rješenja. Kao što je to bio slučaj na dodjeli Američkih glazbenih nagrada 2022. godine gdje je s bendom primio nagradu za omiljenu rock pjesmu – „Beggin“.

Te večeri potkraj studenog Damiano David pojavio se u nesvakidašnjem odijelu s potpisom Alessandra Michelea, tadašnjeg kreativnog direktora modne kuće Gucci. Pogledi su bili usmjereni u njegove hlače – svojevrsnom dvodijelnom modelu sastavljenom od vrućih hlačica koji je trakama nalik na haltere spojen s nogavicama u jedinstveni komad.

Måneskin u neobičnim odjelima na dodjeli Američkih glazbenih nagrada 2022. Måneskin u neobičnim odjelima na dodjeli Američkih glazbenih nagrada 2022. (Foto: Guliver)

Alessandro Suarzi

Modna muza talijanskih fotografa je i Alessandro Squarzi. Osnivač i direktor konzultantske tvrtke A. Esuarzi i istoimenog modnog showrooma utjelovljuje novu talijansku eleganciju – on nosi komade koji su krojeni po mjeri, nenametljivo su šik, te pršte samopouzdanjem.

Ovaj Talijan star 58 godina živi na relaciji Milano-Rimini, a svoj stil opisuje s epitetima ležeran, unikatan i dekonstrukcijski.

Alessandro Squarzi Alessandro Squarzi (Foto: Profimedia)

Angelo Flaccevento

Važna događanja u europskim prijestolnicama mode ne mogu proći niti bez talijanskog novinara Angela Flaccaventoa. Pedesetdvogodišnjak sa Sicilije uživa u modnim igrama s različitim uzorcima, siluetama i bojama. Culotte hlače i suknje su osnovni komadi u njegovom ormaru.

Što predvodnici nove talijanske mode nose u svakodnevnim situacijama, ali i na crvenom tepihu – pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Angelo Flaccevento Angelo Flaccevento (Foto: Profimedia)

Sedam slavnih muškaraca koji su izazvali čuđenje na crvenom tepihu Machine Gun Kelly zasjenio je i Megan Fox svojim izdanjem Damiano David zasjenio je svojim izdanjem cijeli Maneskin Justin Bieber na ovom je crvenom tepihu zasjenio svoju suprugu Hailey +4 Kodi Smit-McPhee zasjenio je djevojku Rebecca Phillipou

Muškarci u haljinama: Izdanja koja su na crvenom tepihu izazivala i čuđenje i divljenje Dizajner Marc Jacobs u haljini Dizajner Marc Jacobs u čipkastoj haljini na Met Gali 2012. Glazbenik Troye Sivan u haljini na Met Gali +15 Billy Porter u haljini Christiana Siriana na dodjeli Oscara 2019. godine

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju