Pripreme za Uskrs u punom su jeku, a čini se da smo ove godine kreativniji nego ikad prije, pa je oko nas puno divnih ideja kako ukrasiti dom, obojiti pisanice, ispeći savršeni kruh i još bolju pincu, kojim se slasticama počastiti...

Galerija Brza i jednostavna čokoladna jaja na oko u žlici - 4 Brza i jednostavna čokoladna jaja na oko u žlici - 6 Brza i jednostavna čokoladna jaja na oko u žlici - 7 +2 Brza i jednostavna čokoladna jaja na oko u žlici - 5

Kada su u pitanju slastice, nas su prošle godine posebno oduševila neodoljiva čokoladna jaja na oko pravnice, kreativke, DIY ovisnice i ljubiteljice interijera Martine Palić.

Brza i jednostavna čokoladna jaja na oko Hit-ideja: Genijalan slatkiš kojeg nema u trgovinama, a raspametit će i djecu i odrasle

I kada smo već odlučili i ovu godinu ponoviti provjereni recept, Martina je na svom blogu mako.land objavila novu verziju te genijalne slastice - i još jednom oduševila.

Za 2020. godinu Martina je, naime, pripremila DIY uskrsna čokoladna jaja na oko kao pisanice u žlici!

Osmišljena su, kaže ova kreativka, tako da ih može napraviti svatko pa vam se u izradi mogu pridružiti i klinci. Svi ćete se dobro zabaviti, a dodatni je plus ove slastice to što vam ne trebaju nikakvi posebni kalupi ili materijali.

Sve što trebate je:

- mliječna i/ili tamna čokolada
- bijela čokolada
- čokoladni bomboni (žuti)
- žlice

Posljednja je stavka s popisa tu jer žlice imaju oblik baš poput jaja pa su odlična alternativa klasičnim kalupima za jaja do kojih ovog Uskrsa vjerojatno nećemo moći doći jer se ne prodaju u većini trgovina koje su ovih dana otvorene.

Prije uputa, Martina, koju možete pratiti i na Instagramu, istaknula je veliki plus novih čokoladnih jaja.

Ovogodišnja verzija nije osmišljena za klasično grickanje, već nešto bolje – čokoladna jaja na oko kao pisanice u žlici zapravo su porcije vruće čokolade jer ih možete ubaciti u šalicu vrućeg mlijeka i dobijete vruću čokoladu, savršenu da zasladi ove dosadnjikave večeri u karanteni.

Osim toga, svako ovo čokoladno jaje na oko zapravo je i čokoladna lizalica, objasnila je.

Pinca Mirisna pinca: Brz i jednostavan recept za najpoznatiji uskrsni kolač

Najukusnija štrudla s višnjama i grizom Kako stati na jednom komadu? Recept za najukusniju štrudlu s višnjama i grizom

U nastavku pročitajte upute, a onda se bacite na posao kako bi ova neodoljiva jaja bila dio i vašeg Uskrsa.

1. Pripremite tepsiju i na nju stavite papir za pečenje.

2. Rastopite mliječnu/tamnu čokoladu i ostavite da se mrvicu ohladi kako ne bi bila pretekuća.

3. Zagrabite žlicom tako rastopljenu čokoladu pa je lagano protresite kako bi se površina čokolade u žlici poravnala.

Budu li vas, kao i Martinu, mučili balončići zraka u čokoladi (vjerojatno zbog previše miješanja), ne brinite se - jednostavno udarite drškom žlice u posudu kako bi balončići izašli na površinu i pukli. Višak čokolade s donje strane otklonite povlačeći žlicu po rubu posude.

4. Tako napunjenu žlicu stavite pažljivo na pripremljen papir za pečenje tako da vam drška žlice stoji na rubu tepsije. Na taj ćete način podići dršku i izravnati žlicu te tako osigurati da se čokolada u žlici ne izlije.

5. Stavite u hladnjak da se stegne.

6. Rastopite bijelu čokoladu pa je također ostavite da se mrvicu ohladi kako ne bi bila pretekuća. S malo manje rijetkom čokoladom lakše ćete zadržati željeni oblik.

7. Žličicom uzmite malo rastopljene bijele čokolade pa lagano izlijte kružić na prethodno pripremljenu žlicu s mliječnom/tamnom čokoladom.

Izlivenu bijelu čokoladu zatim laganim pokretima žličicom raširite po žlici prateći oblik žlice odnosno jajeta. Imajte na umu da će se bijela čokolada još malo razliti sama pa je nemojte širiti sve do rubova žlice. Naravno, ne morate biti precizni, jaje na oko ima svakakve oblike, bilo ono čokoladno ili ne.

8. Na rastopljenu bijelu čokoladu stavite jedan žuti čokoladni bombon.

9. Svoja gotova čokoladna jaja na oko stavite u hladnjak i pustite da se sve čokolade u žlici u potpunosti stegnu.

Ljuske luka najčešći su sastojak prilikom prirodnog bojanja pisanica Sedam prirodnih boja uz koje će svaka pisanica biti posebna

Slika nije dostupna Životinjsko carstvo: Pisanice koje ćete svake godine vraćati na uskrsni stol

I to je to. Kad su čokoladna jaja gotova, možete ih ubaciti u veću teglicu s poklopcem ili dekorirati na neki drugi način. Ideju možete potražiti i na Martininu blogu.

Brza i jednostavna čokoladna jaja na oko u žlici - 6 Ova slastica posebna je i zbog svog neodoljivog izgleda (Foto: Blog MAKOLAND)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju