Teške i pomalo dosadne trbušnjake od sada možete u potpunosti zamijeniti puno zabavnijom rekreacijom od koje korist neće imati samo trbušni mišići, nego i ostatak tijela. Svijet fitnesa trenutačno je zaluđen preskakanjem užeta.

Jedna od omiljenih razbibriga iz školskih dana savršena je tjelovježba za ljudsko tijelo, barem tako tvrdi bivši boksač i celebrity trener, Michael Olajide Jr., čije treninge svakodnevno odrađuje i prelijepa Adriana Lima.


Preskakanje užeta učinkovitije je od trčanja, a trčanje je fantastično. Bolje je od biciklizma, plivanja, plesa... Sagorijeva više kalorija, aktivira više mišićnih skupina...

Kod preskakanja užeta događa se puno stvari odjedanput - rade refleksi, zatim je tu koordinacija, vrijeme, kardio, koncentracija, brzina, eksplozivnost, brze izmjene. To je jedina tjelovježba koju možete izvoditi na istom nivou kao profesionalni sportaši i od nje imati jednaku korist - objašnjava ovaj celebrity trener.

Slična je stvar i s trčanjem, no Olajide prednost ipak daje preskakanju užeta.

Preskakanje užeta učinkovitije je od trčanja, a trčanje je fantastično. Bolje je od biciklizma, plivanja, plesa... Sagorijeva više kalorija, aktivira više mišićnih skupina, stimulira mozak i izlučivanje endorfina te na kraju daje onaj savršen osjećaj postignuća. Još jedna prednost je da sve to možete dobiti za trećinu vremena bilo koje druge tjelovježbe - detaljan je Olajide. Pročitajte i kojih 5 namirnica ne biste smjeli jesti (i piti) ako želite ravan trbuh.

Preskakanje užeta jača srce, ramena, ruke, prsa, potkoljenice i naravno, cijeli srednji dio tijela. A prvi rezultati bit će vidljivi upravo na trbušnjacima.

Za početak je najbolje ovu vrstu tjelovježbe kombinirati s dosadašnjom fitness rutinom. Olajide savjetuje 10 preskoka pa deset sekundi pauze i tako sve do kraja trajanja vaše omiljene pjesme ili 3 do 4 minute. Isprobajte i 3 vježbe za trbuh koje rade gimnastičarke.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju