Vrlo često uz neke velike životne trenutke vežemo i određene mirise. Pred nama je razdoblje godišnjih odmora, obiteljskih druženja i stvaranja novih uspomena, a na neke od njih možda će vas podsjećati novi parfemi na tržištu.

Galerija Kao nova vrsta mošusnog ciprenog cvjetnog mirisa, Lancôme Idôle je ujedno nježan i moćan Givenchy L\'Interdit Edition Couture Kenzo World +2 Valentino Donna Born In Roma

Naime, kao i svako ljeto, brendovi imaju novitete u svojoj ponudi, a mi smo izdvojili pet novih parfema koji mogu biti uz vas dok stvarate nove uspomene.

1. Lancome Idôle

Ovaj parfem na police hrvatskih parfumerija stiže 22. kolovoza, a mosušni i cvjetni miris stvorile su tri parfumerke - Shyamala Maisondieu, Adriana Medina i Nadège Le Garlantezec.

Uz ružine latice, ovaj miris sadrži note bergamota, kriške i španjolskog jasmina.

Uzbuđeni smo što smo uspjeli stvoriti miris za novu generaciju žena koje propituju status quo, oslobađaju se tradicije i mijenjanju pojam uspjeha.

Ta nova samouvjerenost koja ih povezuje i uz koju rastu potiče ih da ljestvicu svaki put podižu sve više.

Lancôme strateški lansira miris Idôle i iznimno nam je zadovoljstvo svijetu ga predstaviti uz Zendayu (zaštitno lice), poručila je Françoise Lehmann, predsjednica globalnog brenda Lancôme.

Parfem je poseban i zbog bočice koju je osmislio arhitekt i industrijski dizajner Chafik Gasmi, a koja je zbog svojih svega 15 mm debljine jedna od najtanjih na svijetu. Dizajner je bočicom odao počast tehničkom razvoju i inovacijama industrije.

Kao nova vrsta mošusnog ciprenog cvjetnog mirisa, Lancôme Idôle je ujedno nježan i moćan Kao nova vrsta mošusnog ciprenog cvjetnog mirisa, Lancôme Idôle je ujedno nježan i moćan (Foto: Lancome)

2. Givenchy L'Interdit Edition Couture

Prošle godine Givency je lansirao parfem L'Interdit, a u 2019. godini izvorni parfem dobio je kolekcionarsku verziju koju krasi crna čipka. Couture dizajn odao je, naime, počast, stvaranju i tkanini koju su voljeli ljubili Hubert de Givenchy i Clare Waight Keller.

Bočica je ukrašena logom 4G u crnoj čipki koja je otisnuta i u obrisima kutije, a hrabra crvena unutrašnjost kutije nosi potpis Monsieura de Givenchyja.

Sam parfem je mješavina bijelog cvijeća i tamnih nota, a kreirali su ga parfumeri Dominique Ropion, Anne Flipo i Fanny Bal. Tvorci parfema kažu da je on poziv na odupiranje pravilima i prihvaćanje osobne i jedinstvene elegancije.

Konkretno, gornje note ovog orijentalnog cvjetnog mirisa čime bergamot i kruška, srednje note su tuberoza, kasnim i civjet naranče, a bazu čine pačuli, vetiver, ambroxan i vanilija.

Givenchy L\'Interdit Edition Couture Givenchy L\'Interdit Edition Couture (Foto: Givenchy)

3. Kenzo World

Kenzo Wolrd toaletna vodica za tijelo i odjeću cvjetno-voćnog mirisa idealna je za ljeto.

Iz Kenza poručuju da se radi o voćno- cvjetnoj eksploziji, fantaziji buketa nasmiješenog životu i nestašnom istraživanju novog svijeta predvođenog parfumerskim dvojcem Francisom Kurkdjianom i Maïom Lernout.

Parfem u sebi spaja iskričavost kruške, svjetlost božura i cvijet badema, a tu je i senzualna ženstvenost irisa.

Prilikom nanošenja parfemske vodice na tijelo fokusirajte se na pulsne točke, a vodicu, sugeriraju iz Kenza, raspršite i po svojoj omiljenoj ljetnoj kombinaciji.

Kenzo World Kenzo World (Foto: Kenzo)

4. Valentino Donna Born In Roma

Još jedan parfem koji će obilježiti razdoblje pred nama je Valentino Donna Born In Roma, sljedbenik parfema Donna iz 2015. godine. Radi se o cvjetno-orijentalnom mirisu koji slavi Valentinovo nasljeđe i osobnost.

Gornje note parfema čine crna ribizla i esencija bergamota, u srcu su tri vrste jasmina, dok bazu čine bourbon vanilija (jedan od najskupljih sastojaka u parfemskoj industriji), cashmeran i esencija guaiac drveta.

Dizajn bočice inspiriran je rimskom arhitekturom, a parfem dolazi u pakiranjima od 50 i 100 ml.

Valentino Donna Born In Roma Valentino Donna Born In Roma (Foto: nordstrom.com)

5. Issey Miyake L’Eau d’Issey Rose & Rose

Ljeto 2019. rezervirano je i za izlazak nove limitirane verziju kultnog parfema Issey Miyake L’Eau d’Issey.

Cvjetno- voćni miris slavi kraljicu cijeća, ružu, što osim imena parfema dokazuju i njegova kompozicija, kao i ružičasta boja bočice.

U ovom parfemu kombinirane su dvije vrste ruža zajedno s ružičastim paprom, malinom i kruškom. Bazu čine amber, pačuli i kašmir.

Nova verzija poznatog mirisa prema riječima tvoraca nudi "pojačan intenzitet" kultnog originala. Podsjetimo, prvi ženski parfem L’eau d’Issey voljele su žene diljem svijeta i obilježio je devedesete godine prošlog stoljeća.

Nova verzija parfema dolazi u bočicama od 25, 50 i 90 ml.

Issey Miyake L’Eau d’Issey Rose & Rose Issey Miyake L’Eau d’Issey Rose & Rose (Foto: Issey Miyake)

POGLEDAJTE I:

Ljetni favoriti: Deset parfema koji mirišu na more Parfemi čiji miris podsjeća na more - 5 Novi miris CK One Summer! Parfemi čiji miris podsjeća na more - 1 +4 Parfemi čiji miris podsjeća na more - 8

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju