Službeno je – maskara više nije samo za trepavice. Trendovi odlaze i dolaze, a današnje generacije ih stvaraju na Tik-Toku, najnovijoj društvenoj platformi koja iz dana u dan pomiče granice mode i ljepote.

Jedan od trendova koji je privukao najviše pažnje je takozvani anti-maskara trend koji nalaže da se ovaj poznati komad kozmetike koristi na sve moguće načine – osim na onaj koji smo naviknuli, odnosno na trepavicama.

Umjesto za naglašavanje trepavica, maskara se, prema ovom trendu, koristi na kapcima kako bismo postigli oštri, grafički izgled koji maskari mijenja njezinu prvobitnu namjenu.

Začetnica ovog trenda je beauty influencerica Divina Muse koja sebe naziva guruom ljepote, a glavna joj je zadaća stvarati trendove kakve do sada nismo imali priliku vidjeti. Otkako je objavila video na kojem se vidi kako maskaru nanosi na kapke i stvara pjegavi efekt, stotine korisnika ju je pokušalo kopirati.

@divinamuse More mascara wand looks for you ❤️💀#creativemakeup #makeupart #artisticmakeup #abstractmakeup #makeuptutorial #eyemakeuptutorial #eyemakeup #eyelinertutorial #makeuphacks #makeuptips #eyelinertutorial ♬ Destinations - Gesaffelstein

U samo 90 dana, na toj je društvenoj mreži oznaka #antimascara prikupila gotovo 50 milijuna pregleda.

Divinin video prikazuje make-up tutorijal na kojem se može vidjeti kako četkicu maskare rotira preko kapka kako bi postigla tamnu, točkastu teksturu. Ovaj razmrljani izgled nas podsjeća na neku novu generaciju smokey eyes trenda, najpoznatije tehnike šminkanja i osjenčavanja očiju u kojoj je glavna zvijezda tamno sjenilo.

Iako je ovaj tren u početku uključivao samo crnu maskaru, korisnice Tik-Toka su ga brzo unaprijedile i na kapke počele stavljati i maskaru u boji.

Anti-maskara trend bio je koncept koji sam dugo imala u svojim knjigama ideja... Koncept je bio koristiti maskaru na bilo koji drugi način osim njezine izvorne svrhe. Glavni cilj je bio pokazati da kozmetiku koju imamo u torbici možemo koristiti i na druge načine. Samo trebamo biti kreativni, rekla je Divina za Teen Vogue.

@makeupbysamanthaharvey Trying the anti mascara trend! This was the fastest, easiest & coolest look ever !! I'm obsesedddd🖤 IB @divinamuse #antimascara #darkmakeup #creativemakeup #makeuphack #makeupart #mascarahack #fyp ♬ Feel Good Inc x Fellas In Paris - Jason

Komentari ispod njezinog kreativnog rješenja su se brzo počeli gomilati, a većina ih je bila pozitivna. Mnoge žene su je podržale jer je ovaj način šminkanja, prije svega, vrlo ekonomičan, ali izrazito efektan. Također, pravo je osvježenje u moru trendova vidjeti nešto kreativno i inovativno.

Ovo je nestvarno! Jako mi se sviđa i jedva čekam probati kako maskara izgleda na mojim kapcima, komentar je jedne oduševljene korisnice.

Bez konkurencije:10 maskara za svačiji džep prema odabiru stručnjaka Maskara je omiljeni proizvod Maskare koje morate isprobati u 2022. godini - 4 Maskare koje morate isprobati u 2022. godini - 9 +7 Maskare koje morate isprobati u 2022. godini - 6

Postala sam opsjednuta ovim trendom čim sam ga vidjela. Mislim da će ga prihvatiti i široka javnost jer je stvarno poseban, komentar je još jedne korisnice kojoj se svidjela ova ideja.

Sudeći po pozitivnim reakcijama, ovaj trend bi mogao pokrenuti neku novu eru korištenja maskare.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju