Iako su nastala još 2019. u sklopu projekta Okolo, vunena srca koja izrađuje dizajnerica interijera Ivona Martinčić postala su simbol zacjeljenja Zagreba nakon potresa prošle godine. A sada nas jedno novo Ivonino srce podsjeća i da izdržimo još malo i da ne gubimo nadu u to da bolji dani dolaze.

Još jedno vuneno srce koje krasi našu metropolu svoje mjesto pronašlo je u samom srcu Zagreba, na staroj zgradi na križanju Frankopanske i Varšavske ulice. Dizajnerica Ivona Martinčić srce je izradila u bijeloj i crvenoj boji uz poruku "Loading..." (Učitava se). U ovom slučaju taj izraz iz računalnog svijeta mogao bi se prevesti i s "puni se" jer Ivona je srce zamislila kao da se puni ljubavlju.

Srce na zagrebačkoj fasadi postalo je simbolom nade - 5 Poruka za ozlijeđeni grad: Toplo srce na zagrebačkoj fasadi postalo simbolom nade

Slika nije dostupna Iz Splita za Banovinu: Majica sa simboličnim srcem čijom kupnjom pomažete stradalima u potresu

Pa nek se puni... Sretno Valentinovo! Za sva srca koja su puna i ona koja su napola prazna, napisala je dizajnerica, poznata i pod imenom Voona design, na Instagramu. Iako je srce postavljeno povodom Dana zaljubljenih, predstavlja i podsjetnik da izdržimo još malo, da vjerujemo u to da ćemo uskoro ponovno moći živjeti punim plućima, putovati, jesti u restoranima, piti kavu u kafićima, družiti se s dragim ljudima, raditi sve ono na što smo navikli i što volimo, a što nam je u posljednjih gotovo godinu dana bilo onemogućeno i ograničeno zbog pandemije.

Jer mnoga su se srca možda i ispraznila i umorila zbog svega što nas je snašlo, ali bit će ona opet puna...

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju