Potres je iza sebe ostavio mnoga slomljena srca, slomljeno je srce cijele Banovine i trebat će vremena da zacijeli i zaliječi rane. A dragoj i divnoj Banovini u tome pomaže i splitski tim Teški grafiti, koji je izradio majicu s prepoznatljivim, simboličnim srcem koje je rad dizajnerice Ivone, poznate i kao Voona design.

Vuneno srce koje "spaja" jednu od ranije nastalih pukotina na zagrebačkom Gornjem gradu postalo je simbol potresa koji je zadesio Zagreb u ožujku, a sada je i simbol Petrinje, Siska, Gline i ostalih nastradalih i potresom razrušenih okolnih područja.

Srce Banovine i svih njegovih stanovnika sada je ranjeno i slomljeno, ali opet će ono zacijeliti i kucati jako i ponosno. A i srce cijele Hrvatske kuca za Banovinu, za ljude koji su ostali bez svega i kojima će i u narednim tjednima i mjesecima trebati pomoć.

Sve radimo da njihova srca budu opet cijela, poručio je tim Teški grafiti iz Splita, koji je izradio majicu sa simboličnim srcem, djelom Voona designa. Majica se može kupiti za sto kuna ili 13,13 eura i na taj način pomoći onima kojima je najpotrebnije.

Stablo mira u Petrinji Stvorit ćemo mir zajedno: Stablo u Petrinji nikada nije nosilo važniju poruku

Srce na zagrebačkoj fasadi postalo je simbolom nade - 5 Poruka za ozlijeđeni grad: Toplo srce na zagrebačkoj fasadi postalo simbolom nade

Sav novac od prodaje majice ide provjerenoj udruzi Glas poduzetnika, koja će prikupljenim sredstvima pomoći građanima Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta da obnove svoje stambene objekte. Udruga će transparentno objavljivati tijek donacija kao i račune koji će potvrditi u što su se donirana sredstva uložila.

Pomozi, učini dobro djelo! Oni nas tribaju, poručuje tim Teški grafiti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju