Balayage je jedna od najtraženijih tehnika bojanja kose u frizerskim salonima zato što daje prirodne rezultate, a boju kose, koja je na korijenu tamnija, a na vrhovima svjetlija, nije potrebno često osvježavati. No, za 2018. godinu pojavio se trend kojem se predviđa isto tako velika popularnost – obrnuti balayage

Novi trend bojanja kose, obrnuti balayage, najbolje pristaje ženama s plavom i svjetlosmeđom kosom. Kao što i sam naziv govori, riječ je o tehnici bojanja suprotnoj od popularnog balayagea.

Kod obrnutog balayagea tamnije boje, poput smeđe i sive, stavljaju se na vrhove kose. Rezultat je boja lijepoga sjaja koja izgleda poput miksa balayagea i ombréa. Provjerite i koja je frizura idealna za vaš horoskopski znak.

 

A post shared by Vintage sky (@vintageskysalon) on


Glavna razlika između balayageai obrnutog balayagea je u načinu na koji se boja kose poslije održava. Kod balayagea rezultati su vrlo suptilni, zbog čega ova tehnika ne traži puno održavanja i brige te česte odlaske frizeru na novo bojenje.

Obrnuti balayage koristi pak kontrastne boje, zbog čega je frizuru potrebno pažljivo održavati, odnosno redovito odlaziti kod frizera na bojanje korijena i paziti da je kosa dobro nahranjena kako bi se spriječilo pucanje vrhova. Pogledajte i 7 ženskih frizura koje muškarce obaraju s nogu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju