I mame i bake su tijekom života s vama već sigurno podijelile tisuće dragocjenih savjeta za brže i jednostavnije obavljanje kućanskih poslova – ali treba to sve upamtiti. Mi vam donosimo one koji će vam pojednostaviti brige o pohrani hrane, obrocima tijekom radnog tjedna i praktičnoj organizaciji.

Samo jedna polica u hladnjaku može biti dovoljna za pohranu jednostavnih i zdravih obroka za cijeli radni tjedan. Tako ćete izbjeći svakodnevno razmišljanje o tome što pojesti kad vas zadesi glad na poslu. Kraljica praktičnosti već je spremna jer ona svoj obrok pakira u staklenku.

Kreativna priprema obroka u staklenkama podrazumijeva slaganje sastojaka od težih prema lakšima. Pripremate li osvježavajuću salatu za ove vruće dane, na dno staklenke prvo stavite dresing za salatu. Da ste složili salatu prepunu nutrijenata možete biti sigurni ako se vaša staklenka šareni. Što više boja, to više raznolikih sastojaka koji vašem zdravlju čine dobro. Za svaku namirnicu je svakako potrebno proučiti koliko dugo može stajati u hladnjaku, no većina namirnica za salatu, u Gorenje hladnjacima može stajati i nekoliko dana. Hladnjaci opremljeni naprednom tehnologijom osiguravaju prostor pogodan za očuvanje svježine, okusa i hranjivih tvari. Recept za salatu u staklenci otkrijte u infografici.

 

Ispravna organizacija hladnjaka omogućit će vam da ne zaboravljate na hranu koju ste pohranili u hladnjak. Bitno je da lako kvarljive namirnice držite na polici koja vam je u razini očiju kako bi vam npr. jučerašnji ručak bio prvi u vidnom polju što smanjuje šanse da ostaci propadnu.

Vrata hladnjaka definitvno su najpraktičnija pozicija. U vratima je najbolje držati vodu, džemove i druge slične namaze - odnosno sve što želimo da je nadohvat ruke.

Srednji dio hladnjaka je idealno mjesto za odmrzavanje paketa mesa. Tijekom odmrzavanja u hladnjaku meso pohranite u posudu koja će onemogućit curenje tekućine iz mesa. Pripazite i kad ste taj paketić mesa stavili u zamrzivač kako biste bili sigurni da već nije prošlo previše vremena. Otkrijte i što sve možete držati u zamrzivaču i koliko dugo bez da naštetite kvaliteti.

Vjerujemo da ste se nebrojeno mnogo puta našli u situaciji kada zbog pretpanosti ne možete pronaći namirnice koje ste prohranili u zamrzivač. Postane li zamrzivač mjesto vaših muka po odleđivanju možda je vrijeme da razmotrite opcije koje će vam takve muke olakšati. No Frost tehnologija u Gorenje hladnjacima štedi i vaše vrijeme i živce. Želite li si olakšati kućanske poslove otkrijte tehnologiju koja će vas spasiti u ove vruće dane.

Sadržaj je napravljen u produkciji NOVA TV Content Teama u suradnji s "Gorenje Zagreb d.o.o.' i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju