Legendarni američki dizajner Ralph Lauren dizajnirat će odijelo Joea Bidena za svečanost inauguracije, a njegovu više od pola stoljeća dugu karijeru obilježile su i nezaboravne haljine koje su slavne dame nosile na crvenom tepihu. Pamtimo ga i kao čovjeka koji je odjenuo Melaniju Trump za inauguraciju njezina supruga Donalda Trumpa.

Galerija

 

Mnogi dizajneri tada su odbili odjenuti novu prvu damu, ali toga se posla rado primio Ralph Lauren, koji je Melaniju Trump odjenuo u haljinu i jaknicu baby plave boje napravljene od najfinijeg kašmira.

Iako nikada nije zauzimao strane kada je o politici riječ, Ralph Lauren postao je i glavni dizajner za Hillary Clinton tijekom čitave predsjedničke kampanje.

Bio je omiljeni dizajner i drugih prvih dama na suprotstavljenim političkim stranama te je odijevao i Michelle Obamu, Nancy Reagan i Betty Ford. Lauren odijevanje prvih dama Sjedinjenih Američkih Država doživljava kao čast i odgovornost.

Haljine s potpisom Ralpha Laurena koje se pamte - 1
Gwyneth Paltrow u haljini Ralpha Laurena na dodjeli Oscara 1999. godine (Foto: Profimedia)

Jedna od najpoznatijih kreacija Ralpha Laurena za crveni tepih svakako je ružičasta balska haljina koju je nosila Gwyneth Paltrow na dodjeli Oscara 1999. godine, kada je glumica i osvojila zlatnog kipića za ulogu u filmu "Zaljubljeni Shakespeare".

"Pobjednice" Met Gale: 10 nezaboravnih haljina o kojima se i danas priča

 

Prisjetili smo se njegovih najupečatljivijih haljina, a pogledati ih možete u fotogaleriji na početku teksta.

Haljine s potpisom Ralpha Laurena koje se pamte - 2
Priyanka Chopra u kreaciji Ralpha Laurena na Met Gali 2017. godine (Foto: Getty Images)