Legendarni američki dizajner Ralph Lauren dizajnirat će odijelo Joea Bidena za svečanost inauguracije, a njegovu više od pola stoljeća dugu karijeru obilježile su i nezaboravne haljine koje su slavne dame nosile na crvenom tepihu. Pamtimo ga i kao čovjeka koji je odjenuo Melaniju Trump za inauguraciju njezina supruga Donalda Trumpa.

Galerija Haljine s potpisom Ralpha Laurena koje se pamte - 3 Haljine s potpisom Ralpha Laurena koje se pamte - 5 Haljine s potpisom Ralpha Laurena koje se pamte - 9 +9 Jennifer Lopez u kreaciji Ralpha Laurena na dodjeli modnih nagrada CFDA u lipnju 2019. godine  

Mnogi dizajneri tada su odbili odjenuti novu prvu damu, ali toga se posla rado primio Ralph Lauren, koji je Melaniju Trump odjenuo u haljinu i jaknicu baby plave boje napravljene od najfinijeg kašmira.

Iako nikada nije zauzimao strane kada je o politici riječ, Ralph Lauren postao je i glavni dizajner za Hillary Clinton tijekom čitave predsjedničke kampanje.

Bio je omiljeni dizajner i drugih prvih dama na suprotstavljenim političkim stranama te je odijevao i Michelle Obamu, Nancy Reagan i Betty Ford. Lauren odijevanje prvih dama Sjedinjenih Američkih Država doživljava kao čast i odgovornost.

Haljine s potpisom Ralpha Laurena koje se pamte - 1 Gwyneth Paltrow u haljini Ralpha Laurena na dodjeli Oscara 1999. godine (Foto: Profimedia)

Jedna od najpoznatijih kreacija Ralpha Laurena za crveni tepih svakako je ružičasta balska haljina koju je nosila Gwyneth Paltrow na dodjeli Oscara 1999. godine, kada je glumica i osvojila zlatnog kipića za ulogu u filmu "Zaljubljeni Shakespeare".

Jennifer Lopez u kreaciji Ralpha Laurena na dodjeli nagrada CFDA Fashion Awards Zakopčana do grla, ali: Goli trbuh J.Lo koji pobjeđuje svaki dekolte i minicu

Christian Dior - 1 Christian Dior: Modni čarobnjak koji je ženama vratio ženstvenost

"Pobjednice" Met Gale: 10 nezaboravnih haljina o kojima se i danas priča Kultne haljine s Met Gale o kojima se i danas priča - 6 Kultne haljine s Met Gale o kojima se i danas priča - 7 Kultne haljine s Met Gale o kojima se i danas priča - 4 +7 Kultne haljine s Met Gale o kojima se i danas priča - 8  

Prisjetili smo se njegovih najupečatljivijih haljina, a pogledati ih možete u fotogaleriji na početku teksta.

Haljine s potpisom Ralpha Laurena koje se pamte - 2 Priyanka Chopra u kreaciji Ralpha Laurena na Met Gali 2017. godine (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju