Tijekom 71 godine održavanja Met Gale, crvenim tepihom toga glamuroznog događanja "prošetale su" stotine haljina najpoznatijih dizajnera. Izdvojili smo deset kultnih kreacija o kojima se i danas priča.

Galerija Kultne haljine s Met Gale o kojima se i danas priča - 6 Kultne haljine s Met Gale o kojima se i danas priča - 7 Kultne haljine s Met Gale o kojima se i danas priča - 4 +7 Claire Danes na Met Gali u haljini Zaca Posena 2016. godine  

Met Gala, tradicionalna dobrotvorna gala večer koja prikuplja sredstva za Metropolitan Museum of Art's Costume Institute u New Yorku, ponovno će se održati u večernjim satima ponedjeljka 6. svibnja. Met Gala obilježava otvorenje modne izložbe koja se svake godine održava u tom slavnom muzeju.

Tijekom 71 godine održavanja Met Gale, na crvenom tepihu ovog glamuroznog događanja 'prošetale su' stotine haljina najpoznatijih dizajnera

Tema ovogodišnje Met Gale bit će "Camp: Notes On Fashion" pa još jednom možemo očekivati mnoštvo glamuroznih, ekstravagantnih i provokativnih kreacija koje će smjelo nositi holivudske zvijezde.

Gisele Bündchen (Ne)dopustivo? 15 poznatih dama koje krše glavno pravilo najvažnijeg modnog događanja

Haljine iz H&M-a s Met Gale 2018. - 3 5 dokaza da se na najvažniji crveni tepih može doći u haljini iz H&M-a

Povodom Met Gale 2019 prisjetili smo se prijašnjih nezaboravnih modnih trenutaka i sakupili 10 haljina s Met Gale o kojima se i danas priča. Zbog čega su Blake Lively, Naomi Campbell, Claire Danes, Rihanna, Jennifer Lopez, Beyoncé, Florence Welch, Sarah Jessica Parker, Melania Trump i Nicole Kidman ušle u anale Met Gale, provjerite u fotogaleriji.

Kultne haljine s Met Gale o kojima se i danas priča - 5 Rihanna na Met Gali u haljini dizajnerice Guo Pei 2015. godine (Foto: Guliver/Cover Images, Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju