Glumac Matt Damon jednom je, govoreći o svojoj supruzi Luciani Barroso, rekao da je imao sreće i zaljubio se u "civila". Obzirom da njihov brak traje već 14 godina, čini se da je u pravu.

Galerija

A iako vam se možda čini da su ljubavne priče u kojima se slavni glumac zaljubi u običnu djevojku iz susjedstva rezervirane samo za filmska platna, Matt Damon i još šest slavnih muškaraca koje smo izdvojili u nastavku teksta dokazuju da su ovakvi scenariji itekako mogući i u stvarnom životu.

1. Matt Damon i Luciana Barroso

Par se vjenčao u prosincu 2005. godine, a glumac je svoj buduću suprugu upoznao dok je radila kao barmenica u jednom baru u Miamiju u kojem je on boravio za vrijeme snimanja filma.

Članovi filmske ekipe nagovorili su ga da ode s njima na piće, a onda je s druge strane prostorije pune ljudi ugledao Lucianu.

Kaže da ne zna kako bi im se putevi sreli da se taj dan nije natjerao da ode na piće. Par je 2013. obnovio vjenčane zavjete.

Matt Damon i Luciana Barroso
Matt Damon i Luciana Barroso (Foto: Getty Images)

2. Jerry Seinfeld i Jessica Sklar

Par se vjenčao u prosincu 1999. godine, a upoznali su se u jednoj teretani u New Yorku. Sklar je nosila slušalice i bunila bocu vodom kada joj je prišao Jerry.

U to vrijeme ona je prolazila kroz teško razdoblje, a on ju je pokušao nasmijati, no njoj nije bilo do zabave. Ipak, Jerry nije odustao, opet joj je prišao i rekao nešto smiješno i ona se jednostavno morala nasmijati.

U to vrijeme Sklar je radila kao izvršna direktorica odnosa s javnošću Tommyja Hilfigera, a dva mjeseca ranije vjenčala se sa sinom kazališnog magnata Roberta Nederlandera, Ericom Nederlanderom.

No brak očito nije štimao jer ga je malo nakon susreta sa Seinfeldom prekinula, a godinu dana kasnije njih dvoje su se zaručili.

Jerry Seinfeld i Jessica Sklar
Jerry Seinfeld i Jessica Sklar (Foto: Getty Images)

3. Eddie Redmayne i Hannah Bagshawe

Par se vjenčao u prosincu 2014. godine, a njihova priča počela je prijateljstvom. Redmayne je pohađao englesku školu za dječake Eton, dok je Bagshawe pohađala susjedni internat za djevojke.

Kada su Bagshawe i njezine kolegice organizirale humanitarnu modnu reviju, Redmayne se dobrovoljno prijavio za izlazak na pistu bez majice. Kasnije se prisjetio da ga djevojkama na pisti i nije baš zapeo za oko, no jedna ga je primijetila i počelo je 12 godina dugo prijateljstvo.

Na kraju su Hannah koja se bavi donosima s javnošću i glumac započeli vezu 2012. godine, a iste su se godine prvi put zajedno pojavili i na crvenom tepihu.

Eddie Redmayne i Hannah Bagshawe
Eddie Redmayne i Hannah Bagshawe (Foto: Getty Images)

4. Patrick Dempsey i Jillian Fink

Par je u braku od srpnja 1999. godine. Glumac je suprugu upoznao u njezinom frizerskom salonu "Delux" 1994. godine.

Kada je ova frizerka na popisu mušterija ugledala ime Patrick Dempsey mislila je da se radi o šali, a onda se šokirala kada je pravi Patrick Dempsey došao na šišanje. Istovremeno, bila je i jako sretna jer joj je bio sladak.

U to su vrijeme oboje bili u vezama s drugim ljudima, ali nakon tri godine redovitih termina za šišanje završili su skupa.

Patrick Dempsey i Jillian Fink
Patrick Dempsey i Jillian Fink (Foto: Getty Images)

5. Alec Baldwin i Hilaria Thomas

Vjenčali su se u lipnju 2012. godine, a upoznali su se u veljači 2011. u jednom veganskom restoranu u New Yorku.

Hilaria je stajala kraj vrata kad joj je prišao glumac i rekao joj da je mora upoznati. Baldwin je kasnije rekao da njegova prva rečenica i nije bila previše pametna.

Kad su se upoznali Hilaria je imala 27 godina i radila je kao instruktorica joge u studiju u čijem je otvaranju sudjelovala nakon diplomiranja na njujorškom sveučilištu.

Alec Baldwin i Hilaria Thomas
Alec Baldwin i Hilaria Thomas (Foto: Getty Images)

6. Vince Vaughn i Kyla Weber

Par se vjenčao u siječnju 2010. godine, a upoznali su se na jednom vjenčanju 2008. godine.

Weber je odrasla na malenoj farmi u mjestu Blackie koje broji oko 400 stanovnika, a u vrijeme upoznavanja s glumcem radila je kao agentica za nekretnine.

Budući da je živjela daleko, ispočetka sam bio nervozan zbog veze s njom jer je bila jedna od najboljih prijateljica iz djetinjstva supruge mog prijatelja. I ako nešto u takvoj situaciji pođe po krivu, bude neugodno, ispričao je jednom prilikom glumac koji je rekao da je dobra stvar što je njegova supruga "žena iz susjedstva".

Na početku veze razmjenjivali su e-mailove i telefonske pozive i već tada postali nerazdvojni.

Vince Vaughn i Kyla Weber
Vince Vaughn i Kyla Weber (Foto: Getty Images)

7. Christian Bale i Sibi Blazic

Par se vjenčao u siječnju 2000. godine.

Blazic je radila kao osobna asistentica Winone Ryder, a glumca je upoznala na jednom od roštilja koje je organizirala glumica.

Kasnije su pobjegli u Las Vegas gdje ih je navodno vjenčao imitator Elvisa Presleya. Bale je imao 26 godina, a Sibi 30.

Izgled nije bitan! 15 slavnih ljepotica s "neprivlačnim" partnerima

Kada je Bale osvojio Oscara za najboljeg sporednog glumca u filmu "Boksač" novinarima je rekao da je njegova supruga za vrijeme njihova braka morala biti vjenčana za mnoštvo različitih likova.

Znam da bi sve ovo bilo nemoguće bez nje. Ona je tako dobra, snažna žena, rekao je.

Christian Bale i Sibi Blazic
Christian Bale i Sibi Blazic (Foto: Getty Images)