U svjetska kina početkom ove godine dolazi dugo-očekivana verzija „Batmana“ redatelja Matta Reevesa s Robertom Patinsonom u glavnoj ulozi. Uloga žene mačke, pak dodijeljena je Zoë Kravitz.

Otkako se žena mačka pojavila u stripu DC Comicsa u četrdesetim godinama prošlog stoljeća, ova antiheroina poznata i pod imenom Selina Kyle postala je jedan od omiljenih likova u Batman franšizi.

Žena mačka je lukava i okretna kradljivica dragulja koja ponekad tumači ljutu protivnicu Brucea Waynea / Batmana, a katkad njegov ljubavnicu. Obično se odijeva u gumirani ili kožnati kombinezon koji se pripija uz tijelo poput druge kože, na licu nosi mačju masku, a u rukama bič.

Ženu mačku dosada je glumilo ili joj posudilo glas za animiranu verziju tridesetak glumica u različitim filmovima i serijama te videoigrama. Mi smo se prisjetili najpopularnijih izvedbi koje su ostale najzapamćenije u povijesti televizije i filma.

Na malim ekranima prva ju je utjelovila Julia Newmar – i to u televizijskoj seriji "Batman" iz 1966. godine, a zamijenila ju je u istoj ulozi godinu dana kasnije američka pjevačica i glumica Eartha Kitt.

Sredinom šezdesetih godina prošlog stoljeća žena mačka pojavila se i na velikom platnu – u filmu "Batman: The Movie" redatelja Leslieja H. Martinsona s Lee Meriwether u toj ulozi.



Michelle Pfeiffer izvrsno je odglumila lik žene mačke u Burtonovom "Batman se vraća" iz 1992. godine gdje se našla nasuprot Michaela Keatona. Samo najveći obožavatelji znaju da je ulogu dobila u zadnji čas nakon što je Annette Bening morala odustati od nje zbog trudnoće.

Halle Berry dobila je priliku tumačiti ovaj lik u filmu koji je u potpunosti bio posvećen ženi mački 2004. godine u režiji Pitofa, dok ju je Anne Hathaway glumila u filmu "Vitez tame: Povratak" 2012. godine u režiji Christophera Nolana.



Uskoro u svjetska kina dolazi nova verzija ovog popularnog filma sa Zoë Kravitz u ulozi žene mačke. Dok čekamo ovu mračniju verziju filma napravljenog prema strip-predlošku DC Comicsa, već smo odabrali najzgodnijeg Batmana. Pronađimo sada i naljepšu ženu-mačku.

Slika nije dostupna Neka zgodniji pobijedi: Hoće li Robert Pattinson izgledom nadmašiti dosadašnje Batmane?

Zavirite u našu fotogaleriju, pogledajte sve slavne dame koje su utjelovile žene-mačke, pa dajte svoj glas u anketi.

Koja je slavna dama bila najljepša žena-mačka?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju