Do ljeta nas dijeli nešto više od tri mjeseca, a upravo je toliko vremena dovoljno kako bismo usvojili zdrave navike, postigli željenu figuru ili pak zagladili nepravilnosti na tijelu koje spuštaju naše samopouzdanje.

Galerija NuFACE NuBody uređaj Za dvanaest tjedana o bikini zoni nećete brinuti cijelo ljeto +0 NuFACE NuBody uređaj

Dvanaest tjedana proljeća pravo je vrijeme da se posvetimo sebi i svojem tijelu kako bismo bili zadovoljniji sobom i do ljeta zablistali na plaži.

Riješite se dosadnih dlačica koje spuštaju samopouzdanje

Iako su dlačice na tijelu potpuno normalna stvar, mi svoju kožu volimo vidjeti glatku. No da bismo to postigli, neizbježan je česti odlazak na depilacije u kozmetičke salone ili pak svakodnevno brijanje britvicom gotovo svakog dijela tijela, pri čemu se često ozlijedimo, a nismo na „ti“ niti s uraslim dlakama. Ipak, jednom metodom u svojem dvanaestotjednom putovanju do bolje verzije sebe do ljeta možemo se riješiti dlačica kao od šale, a riječ je o IPL-u. Mali uređaji za uklanjanje dlačica koji rade na principu IPL-a odnosno intenzivnog pulsirajućeg svjetla, postali su neizostavan gadget svake suvremene žene koja brine o sebi. Iako smo za trajno uklanjanje dlačica dosad pohodili kozmetičke salone, ovaj luksuzni tretman je u obliku beauty uređaja postao dostupan svakome.

Jedan takav pronašli smo u ROX Beauty webshopu, a riječ je o uređaju Smooth Skin Pure Fit. On se koristi svjetlom širokog spektra i cilja melanin u svakom folikulu dlake, a svjetlosna energija u folikulu se potom pretvara u toplinsku i prekida ciklus rasta dlake. Zbog toga što cilja sami folikul dlake, područje koje želimo tretirati uređajem Smoothskin Pure Fit ne bi trebalo depilirati, već obrijati. Depilacijom uklanjamo korijen dlake na koju uređaj treba djelovati, pa se za najbolje rezultate preporučuje korištenje obične britvice.

Uređaj se koristi jednom tjedno kroz 12 tjedana, a prvi rezultati vidljivi su već nakon četiri tjedna. Ovaj nježni uređaj ima tri jačine djelovanja i u potpunosti je bezbolan, a lako se može koristiti i na teže dostupnim dijelovima tijela i lica jer dolazi s posebnim nastavkom koji će nam omogućiti lakši pristup području koje želimo tretirati.

Za dvanaest tjedana o bikini zoni nećete brinuti cijelo ljeto Za dvanaest tjedana o bikini zoni nećete brinuti cijelo ljeto Foto: Rox Beauty

I dok ćemo se mi s tamnim i smećkastim tonovima dlake s ovim uređajem preporoditi, one sa svijetlom dlakom možda neće biti te sreće jer uređaj neće biti toliko djelotvoran iz jednostavnog razloga što takve dlačice nemaju u sebi dovoljno melanina na koji bi uređaj mogao djelovati.

Tretman uređajem SmoothSkin Pure Fit traje svega 10 minuta tjedno, koje baš svatko može izdvojiti za sebe i tako se pozdraviti s upornim dlačicama na tijelu i licu s kojima smo se dosad svakodnevno borili te uživati u prekrasnoj i glatkoj koži.

Fit do ljeta

Svaki od programa vježbanja koje pronalazimo pretražujući internet govori nam da je 12 tjedana dovoljno da transformiramo svoje tijelo i postignemo zavidne rezultate. To nam pokazuju i brojne fotografije ljudi koji bilježe svoj put prema željenim rezultatima, što nas motivira da se i sami uhvatimo ukoštac s viškom kilograma i do ljeta dovedemo svoje tijelo do zavidne figure koju ćemo s ponosom pokazivati. Baš poput ostalih, svoj put započet ćemo fotografijom postojećeg stanja kako bismo pratili promjene na našem tijelu tijekom idućih 12 tjedana, a zatim na internetu pronaći vježbe koje nam odgovaraju i baciti se na topljenje kila koje smo nakupili tijekom zimskih mjeseci.

Pozabavite se rješavanjem narančine kore i opuštene kože

Jedni od najvećih spuštalica samopouzdanja jesu tvrdokorni celulit i opuštena koža tijela, zbog kojih se teško odlučujemo na mini haljine i suknje, a još teže na skidanje u kupaći kostim. No, ovi problemi, s kojim se bore gotovo sve žene današnjice, nisu nerješivi. Iako će vježbanje nogu i stražnjice te pravilna hidracija doprinijeti smanjenju narančine kore i opuštene kože iznutra, na njih se treba djelovati i izvana, a to ćemo najbolje napraviti uz pomoć tretmana mikrostrujom, koja će zagladiti te neželjene nepravilnosti.

Iako smo dosad to mogli učiniti samo u kozmetičkim salonima, trgovina ROX Beauty omogućila nam je pristup luksuznim kućnim uređajima, poput NuBody poznatog brenda NuFace, koji radi na principu otpuštanja mikrostrujnih valova niske snage i tako omogućuje da ove skupocjene tretmane radimo u udobnosti svoga doma u trenucima kada nama to najviše odgovara. NuBody je moćan, neinvazivan uređaj koji tonira naše tijelo tako što mikrostrujom nježno masira i tonira kožu te je ostavlja vidljivo čvršćom i glađom.

Kroz četiri elektrode dizajnirane tako da optimalno prianjaju i klize po koži tijela, mikrostrujni valovi targetiraju odabrano područje tijela. Uređaj ima 3 opcije rada- minimalna snaga, srednja snaga i maksimalna snaga rada, tako da sami možemo odabrati onu koja nam najviše odgovara. Ipak, kada su u pitanju kritična područja gdje je koža opuštenija ili sklonija celulitu, potrebno je zadržati uređaj na tom području te ga tretirati maksimalnom jačinom kružnim pokretima.

NuFACE NuBody uređaj NuFACE NuBody uređaj Foto: PR

Svako područje tretira se po pet minuta, a kraj tretmana svakog područja signalizira automatsko gašenje uređaja. Uz uređaj se dobije i hidrirajući gel, uz pomoć kojeg mikrostruja bolje prodire u kožu tijela i podaruje joj onu punoću kojoj svi težimo. Za najbolje rezultate preporučuje se koristiti ga po pet minuta dnevno na željenom području kroz 60 dana, a potom smanjiti njegovo korištenje na dva do tri dana tjedno. Ovaj tretman odlično će se nadovezati na glatku kožu naših nogu koju možemo osigurati zahvaljujući Smoothskin Pure Fit-u s obzirom na to da ga se preporučuje koristiti na obrijanoj koži bez dlaka. Korištenje uređaja NuBODY by NuFACE jest baš poput tjelovježbe – što ga češće upotrebljavamo, to će rezultati biti bolji.

Promijenite način prehrane

Mnogi kažu da se u postizanju željene figure trebamo voditi pravilom 70 – 30, odnosno da je za uspješno topljenje masnih naslaga najzaslužniji pravilan izbor prehrane (70 %) te kvalitetan trening (30 %). Uvijek je najteže početi, međutim jednom kada donesemo odluku o promjeni načina života i započnemo sa zdravim navikama, bit će nam žao vratiti se na staro i poništiti sav trud koji smo do tog trenutka napravili. Za početak trebamo proučiti zdrave recepte koje nam na raspolaganje stavljaju fitness gurui ili jednostavno početi sami eksperimentirati sa zdravim namirnicama koje će naš organizam lako probaviti i čije ćemo kalorije lako potrošiti vježbajući trbuh, ruke, noge ili leđa.

Odbrojavanje do ljeta već je lagano krenulo, stoga je sad pravo vrijeme da se pozabavimo s nepravilnostima na tijelu koje utječu na našu negativnu sliku o sebi. Važno je da si postavimo cilj i krenemo, a na našem putovanju pomoći će nam i mali luksuzni kućni uređaji koje možemo pronaći u Rox Beauty Storeu, Ilica 54 ili na njihovu Rox beauty webshopu. Uz njihovu pomoć i snažnu volju lako ćemo se pokrenuti i započeti put prema boljoj i zadovoljnijoj verziji sebe.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Rox Beauty po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju