Ljubitelji cvijeća i bilja ipak će se morati još strpjeti do početka 55. Floraarta, najveće hortikulturne izložbe u regiji. Naime, međunarodna izložba cvijeća koja se na zagrebačkom Bundeku trebala održavati od 10. do 16. svibnja, odgođena je.

Postupamo sukladno preporukama Civilnog stožera RH. Vjerujemo kako ćemo uskoro imati novi termin i s njime upoznati zainteresiranu javnost. Radujemo se međunarodnoj izložbi cvijeća koja se prostire na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora, gdje je moguće poštovati epidemiološke mjere. Naglašavamo kako su nam zdravlje i sigurnost naših izlagača i posjetitelja na prvom mjestu, poručuju organizatori iz Zagrebačkog holdinga, podružnice Zrinjevac.

55. Floraart najavljen je uz atraktivan program pa je tako uz 16. Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola, najavljen i tradicionalan Hrvatski kup florista. Za ljubitelje prirode dogovorena je i edukacija o zmijama organizirana u suradnji sa zagrebačkim Zoološkim vrtom, a zamišljen je i manji broj prodajnih prostora, kao i izložbeni dio gdje bi se prodavao nakit i vrtlarski alat.

Slika nije dostupna Cvjetna rapsodija na Bundeku: Bliži se početak mirisne i šarene izložbe Floraart

Slika nije dostupna Izaberite cvijeće: Pet balkonskih ljepotica koje sjenu vole više od sunca

Na službenim stranicama izložbe objavljene su i neke zanimljive broje. Ova izložba cvijeća organizirana je na oko 300.000 metara kvadratnih parka Bundek. Organizatori navode i da za Floraart 2021. pripremaju 100 tisuća sadnica, a uz oko 180 domaćih očekuju i desetak inozemnih izlagača na izložbi.

Voditelj podružnice Zrinjevac Igor Toljan izrazio je radost što postoji veliki interes za izložbu koja se prošle godine nije održala zbog epidemije. Nadamo se da će novi datum ovogodišnjeg Floraarta biti poznat uskoro.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju