Treći panel u sklopu nove etape projekta „21 put prema uspjehu“ otvara tematsku cjelinu „Žene na start-up i scale-up sceni“ i nosi naslov „Skalabilnost, sezonalnost, teritorijalnost“, a održat će se u četvrtak, 3. veljače s početkom u 18h u Hilton GardenInn Hotelu u Zagrebu, sa live-streamom na Entrio platformi.

Panelistice ovog panela bit će Urška Sršen, Tana Zimmermann i Hajdi Ćenan, a moderatori panela su Saša Cvetojević i Vedrana Likan.

Urška Sršen je suosnivačica, glavna direktorica te kreativna snaga tvrtke Bellabeat Inc., tvrtke čije je sjedište u poznatoj Silicon Valley i koja stvara i dizajnira wellness za žene zasnovan na tehnologiji. Bellabeat je lider u nosivoj wellness tehnologiji a nedavno su lansirali popularni IVY, prvi uređaj za praćenje zdravlja, ekskluzivno dizajniran i razvijen za žene. Ivy je nasljednik Bellabeat Leafa, prvog pametnog nakita tvrtke, koji je Business Insider proglasio najboljim pametnim nakitom i do danas je prodan u više od dva milijuna primjeraka. Forbes je 2016. godine Uršku odabrao za ambasadora u području tehnologije za svoju prvu europsku listu 30 ispod 30 godina. Nominirana je za najbolju poduzetnicu u Hrvatskoj 2016. godine od strane Veuve Clicquot, a dobila je i nagradu Jabolko Navdiha (Jabuka inspiracije) od predsjednice Republike Slovenije.

Tana Zimmermann je mlada liderica omiljene online šoping destinacije Bazzar.hr. Nakon višegodišnjeg iskustva u korporativnom svijetu, zajedno sa bratom je zakoračila u poduzetničke vode a upravo su eCommerce prepoznali kao nedovoljno razvijenu industriju u Hrvatskoj te kao područje u kojem se može bolje, drugačije i inovativnije. Početna zamisao platforme, danas pandan Amazonu, temeljila se na konceptu interaktivnog internet oglasnika da bi kasnije prerasli u online marketplace koji danas broji preko 350 tisuća registriranih kupaca i drugu godinu zaredom uvršten je na Deloitte listu najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u srednjoistočnoj Europi. Tana smatra da uspjeh ne dolazi preko noći, ali je neupitan kada imate pametno razrađen poslovni plan, te ulažete mnogo rada, truda, odricanja i vjerovanja u svoju viziju.

Kako sama kaže, Hajdi Ćenan je non-tech osoba u tech svijetu, ljubiteljica putovanja i vina, pobornica cjeloživotnog učenja i benefita koji dolaze kroz jednakost. Nakon pozicija izvršne direktorice marketinga i Direktorice turističkog izdavaštva u Europapress holdingu (danas Hanza Media) te izvršne direktorica DRAP-a, danas je suosnivačica i CEO svojeg najnovijeg pothvata, AI startupa airt koji omogućava kompanijama da jednostavno i brzo primijene i koriste moć umjetne inteligencije na svojim podacima, čak i ako nemaju internu ekspertizu. Također je i jedna od suosnivačica udruge PWMN Croatia koja promiče jednakost i rodnu ravnotežu u leadershipu, kao i potpredsjednica Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju.

O projektu "21 put prema uspjehu"

Projekt ima za cilj promicanje, poticanje i stvaranje ohrabrujućeg i poticajnog okruženja u kojemu mladi mogu razvijati vlastiti profesionalni i osobni potencijal. Kroz zanimljive razgovore i inspirativne priče uspješnih žena, fokusirat ćemo se na ulogu žena u društvu kao i na važnost interdisciplinarnosti, uključivosti i prihvaćanje različitosti te poticati kulturu uspjeha. Cilj projekta je motivirati i inspirirati prvenstveno mlade - studente završnih godina fakulteta i u fazi ranog zaposlenja, da vjeruju u uspjeh temeljen na predanosti, upornosti, znanju, pravim vrijednostima i vlastitim kvalitetama.

Nova faza projekta provodi se u suradnji sa Sveučilištima i Fakultetima u 5 hrvatskih gradova – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Puli.

15 panela i tri cjeline

U novoj fazi projekta, u sklopu 15 panela i tri tematske cjeline - Žene u pravnoj profesiji, Žene na start-up i scale-up sceni te Žene u kreativnoj industriji i kulturi neke od najuspješnijih žena Hrvatske pokazat će, kroz svoja iskustva, kako je moguće mijenjati društvo, jačati gospodarstvo i utjecati na pozitivne promjene. Panele će, uz Vedranu Likan, moderirati Natalija Labavić, Manuela Šola i Saša Cvetojević, a održavati će se svakog četvrtka počevši od siječnja do svibnja 2022. s početkom u 18 sati na lokacijama Hilton hotela u Zagrebu te uz live-stream na Entrio platformi. Krovno događanje projekta biti će LeaderSHE konferencija u lipnju 2022.

Slika nije dostupna Održan panel "Ženski leadership u umjetnosti i kulturi – jučer, danas, sutra"

Slika nije dostupna Održava se drugi panel u sklopu projekta "21 put prema uspjehu V2"

Značaj i vrijednost projekta prepoznali su i brojni institucionalni pokrovitelji i partneri, a među njima predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, Grad Zagreb, Vladin ured za ravnopravnost spolova, Europski parlament - Ured u Zagrebu, Europska banka za obnovu i razvoj, Akademija za politički razvoj.

Partneri iz privatnog sektora koji podržavaju projekt su Hilton Hoteli Zagreb, Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb i Varteks. Organizacijsku podršku projektu osigurali su Broadcast.hr, Entrio, Komunikacijski laboratorij i Poduzetnički mindset,

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju